BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,00
HABER /  POLİTİKA

Memlekete edep mi öğreteceksin?

Başbakan Erdoğan 'AKP diyen edepsizdir' dedi. Tartışmaya Deniz Baykal da katıldı. Ama Baykal'ın öfkesi büyük oldu. İşte o sözler;

Abone ol

Deniz Feneri davasında RTÜK Başkanı Zahid Akman'a ilişkin gelişmeler, bugün CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da gündemindeydi.

Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Kızılca beldesinde konuşan Baykal, "Deniz Feneri soruşturmasında dün bir haber çıktı. O işle irtibatlı kişilerin malvarlıklarına tedbir konuldu. Yani yargı hafiften işler hale geldi" dedi.

CHP lideri, Başbakan Erdoğan'ın partisine "AKP" denilmesine tepki göstermesine yönelik eleştirilerini de yineledi.

MEMLEKETE EDEP Mİ ÖĞRETECEKSİN?

Baykal, Erdoğan'a "Bir Başbakan milletinin yarısını böyle suçlayabilir mi? Sen Başbakan oldun da memlekete edep mi öğreteceksin, aklığa meraklıysan dokunulmazlığı kaldır" diye seslendi.

Başbakan Erdoğan'ın, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adının yanlış söylenişle ''AKP'' diye ifade edildiğini belirterek tepki gösterdiğini hatırlatan Baykal, şöyle konuştu:

AK OLDA MİLLET SANA AK PARTİ DESİN

"Ne denecek? 'AK Parti densin' diyor. Ak ol da millet sana AK Parti desin. Dokunulmazlıklar kalksın kim ak kim kara görelim. Aklığa meraklıysan gereğini yap, dokunulmazlıkları kaldır."

Baykal, Meclis'te yoğun tartışmalara neden olan mayın temizleme tasarısına da değindi:

"Türkiye'nin vatan toprağını sana pazarlatmazlar. Hükümet, bütün muhalefetteki partilerin ve kamuoyunun tepkisine rağmen bu yasayı Meclis'ten geçirdi. Bu yasa, Meclis'ten geçmiş olsa bile yasanın bu maddesi ölü doğmuştur. Çünkü, bu maddeyi sana uygulatmazlar. Şimdi yasa Cumhurbaşkanı'nın önünde. Cumhurbaşkanı imzalamaz diye düşünüyoruz. İmzalasa da uygulayamazlar. Uygulatmazlar adama.

AKP GİDİYOR CHP GELİYOR

AKP gün geçtikçe oy kaybediyor. Demokraside hiçbir parti, hiçbir iktidar baki değildir. Bunların da sonu geliyor. AKP gidiyor CHP geliyor. CHP iktidarında bütün sulama projelerine sahip çıkacağız. Çiftçinin mazot fiyatlarını indireceğiz. Ürününe yüksek taban fiyatı vereceğiz."