BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  GÜNCEL

Melih Gökçek'ten tutuklu FETÖ'cüler için bomba iddia!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in iddiasına göre cezaevlerindeki tutuklu FETÖ'cüler bir hazırlık içinde...

Abone ol

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Melih Gökçek bomba bir iddia ortaya attı. Gökçek tutuklu bulunan FETÖ'cülerin hazırlık içinde olduğunu ve hapishanelerde isyan çıkaracağını iddia etti.

Gökçek "FETÖ'cüler hapishanelerde büyük bir hazırlık içinde. Adli suçlulları da yanlarına alıp hapishanelerde isyan çıkartacaklar. Aileleri de bu isyana katacaklar. Bu kargaşada hapishanelerden kaçmayı düşünüyorlar." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ’nün 800 askerle birlikte yeni bir darbe girişimi yapacağı iddialarını değerlendiren Gökçek, ‘Kişisel kanaatime göre Türkiye’de darbe tarihe karışmıştır’ dedi. Gökçek sözlerine şöyle devam etti:

“FETÖ kendi kitlesini ayakta tutamıyor.  Dikkat ederseniz sürekli tarihler vererek o tarihlerde bir şeyler olacağını söylüyor. Şimdi yeni bir propaganda başlattılar. İşte Mart ayıyla Nisan ayını bekleyin Türkiye’de acayip bir darbe olacak diyorlar. Bu lafı kendi tabanı vasıtasıyla yaymaya çalışıyor. Herhangi bir darbe olamaz neden olamaz? Birincisi şu; şu anda askeriyenin içerisinde 15 Temmuz darbesine karşı çıkan en az 100 bin civarında 200 bin civarında genç var. Yani herhangi bir kıtada herhangi bir subay ‘darbeye gidiyoruz dese’ önce bu asker bunlara karşı çıkar. Direkt olarak Halisdemir’in yaptığı gibi çeker alnının ortasından vurur. İkincisi şu, Türkiye’de inanılmaz silahlanma oldu. Bu bir realite. Ben bunu kesinlikle tasvip etmediğimi söylüyorum. Özellikle bu silahlanmanın meşru hale gelmesi için tıpkı Amerika’da olduğu gibi herkesin ruhsat alması gerektiğini düşünüyorum. Bunlara geçmişte bir suçu yoksa silahın resmi olarak verilmesi herşeyin kontol altına alınması için iyi olur. Ama çoluk çocuk pompalı tüfek aldı. İnsanların silahları ruhsatlı olmalı.

Gökçek olası bir darbe girişiminde vatandaşların ülkeleri ve kendilerini korumaları adına silah kullanılmasının yararlı olduğunu düşünüp, düşünmediği sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Şu anlamda söylüyorum. Geçen sefer vatandaş sokağa çıktığında ellerinde bir tabanca bile yoktu. Vücutlarıyla tankların önünde durup 242 şehit verdiler darbeyi durdurdular. Şimdi böyle birşey olduğu zaman geçmiş dönemde darbeye karşı çıkan insanların bir de tecrübesi var, endişe ederek silahlanması var. Tekrar ediyorum bunu tasvip etmiyorum. Ancak bu silahlı olan herkes sokağa dökülür. Bu daha kanlı birşey. Darbe yapmaya kalkan kişiler silah kullanırsa vatandaş silah kullanır.”

"FETÖCÜ'LER İSYAN ÇIKARACAK"

Melik Gökçek, cezaevinde bulunan FETÖ'cülerin, hapishanelerde isyan çıkaracağını ifade ederek şunları söyledi:

"FETÖ'cüler hapishanelerde büyük bir hazırlık içinde. Adli suçlulları da yanlarına alıp hapishanelerde isyan çıkartacaklar. Aileleri de bu isyana katacaklar. Bu kargaşada hapishanelerden kaçmayı düşünüyorlar."