BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,76
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Melih Gökçek'in ölümcül hatası!

Hürriyet gazetesi yazarı Akif Beki, Melih Gökçek ile Bülent Arınç arasında yaşanan gerilimi bugünkü köşesinden analiz etti.

Abone ol

Siyaset arenası günlerdir Bülent Arınç'la Melih Gökçek arasında yaşanan gerilimi konuşuyor.

Peki Arınç mı Gökçek mi? Bu soruyu bugünkü köşesine taşıyan Hürriyet gazetesi yazarı Akif Beki tercihini Bülent Arınç'tan yana kullandı.

"Melih Gökçek, ait olmadığı bir minderde güreşiyor" diyen Gökçek'in Arınç'a saldırarak ölümcül hata yaptğını yazdı.

Akif Beki'nin bugünkü köşesinden Arınç-Gökçek kavgasına ilişkin yazdıkları:

"Arınç mı Gökçek mi? 

Kim haklı, kim haksız kısmına girmeden cevap veriyorum. Çünkü bu yanlış bir eşleşme ve esasen mevzu bambaşka...

Gökçek, ait olmadığı bir minderde güreşiyor. Arınç'ın dengi değil. Müsabakaya çıkacaksa doğrusu, kendi sıkletinde bir muhatap ve kendi klasmanında bir minder seçmesiydi. Her açıdan talihsiz oldu. En başta kendisi için. Fakat bu talihsizliğin beni asıl alakadar eden yanı, tartışmaya da yazık olması.
Türkiye'nin, iktidarıyla muhalefetiyle bu tartışmayı tatlı-tatsız bir sonuca bağlamaya ihtiyacı vardı oysa.
Hâlâ anlamayanlar için:

1- Tartışma, 'Hükümet-Saray' çatışması ya da Erdoğan-Davutoğlu ayrışması değil.
Hâlâ anlamayanlar için:

2- Onlar, yani hükümetle Saray, Erdoğan'la Davutoğlu zaten aynı taraf. Tartışma, sistem tartışması...

Sistemin aksayan aksamını bilmezse millet, değiştirip değiştirmemeye nasıl karar verecek? Erdoğan, büyük ihtimalle kontrollü bir gerilim içinde, sistemin kriz noktalarını bir kriz yangınına vardırmadan göstermek için açık konuşuyordu. Gökçek, başka bir noktada capcanlı bir yangın çıkarana kadar tabii. Dikkatler oraya kaydı şimdi.

MELİH GÖKÇEK SAKARLIĞI!

Tartışmayı, Arınç-Gökçek tartışması zannedenleri suçlamıyorum. Bunun sorumlusu, Melih Gökçek sakarlığıdır.
'Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın nesine' diye Gökçek'i hafife aldığım için de söylemiyorum. Çetincevizdir, sert kayadır, bulaşmak istemeyeceğiniz bir beladır. Twitter trolleriyle mücadele performansı ortada. Ama davul bile dengi dengine... Bülent Arınç'la şaka olur mu, Twitter'da takışılan trolgillerle karıştırılır mı koca çınar?

Baştan sona yanlış eşleşme... Gökçek'in gireceği bir top değildi. Arınç'ın dediği gibi açıkgözlülükten mi, durumdan yararlanma ve Saray'a yaranma çabasından mı. oğlunun milletvekili adaylığını garantiye alma fırsatçılığından mı, bilemem. Ama Arınç gibi bir devi gözüne kestirmesi, siyaseten ölümcül hata...
Bülent Arınç'ın kaldırdığı topa, her siyasetçi kafa çıkabilir elbette. Ancak damadı üzerinden, bel altı içerikle ve paralelcilik suçlaması düzeyinde şahsiyetine saldırmak olacak şey mi?

Yazının tamamını okumak için tıklayın