BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  POLİTİKA

Melih Gökçek'in istifa konuşmasının şifreleri neler?

Melih Gökçek'in istifasını açıkladığı toplantıdaki sözlerinin şifrelerini Hürriyet yazarı Ahmet Hakan yazdı... Ahmet Hakan, Gökçek'in o konuşmasıyla hem kendini, hem davasını hem de liderini fena halde yaraladığını iddia etti...

Abone ol

Melih Gökçek 23 yılı aşkın belediye başkanlık görevinden istifa ederken yaptığı konuşma tartışılmaya devam ediliyor. Gökçek ile girdiği polemikler ve yaptığı program ve röportajlarla öne çıkan isimlerden Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Gökçek'in istifa konuşmasının şifrelerini çözmeye çalıştı. 

Gökçek'in “Yorgun değildim... Başarısız değildim... Liderim istediği için istifa ettim” sözlerini hatırlatan Ahmet Hakan, Gökçek'in bu konuşmasıyla hem kendini, hem davasını hem de liderini fena halde yaraladığını iddia etti.

Ahmet Hakan, Gökçek'in o sözlerle kendini, davasını ve lideri Recep Tayyip Erdoğan'ı nasıl yaraladığını ise şöyle açıkladı:

KENDİSİNİ NASIL YARALADI?

Kendisini yaralaması şöyle oldu: Şahsiyetini ayaklar altına alarak... Kendisini asla inanmadığı ve katılmadığı emirleri uygulayan bir emir eri konumuna düşürerek... Kişiliğini bilerek ve isteyerek ezdirdiğini cümle âleme ilan ederek... KENDİSİNİ YARALAMIŞ OLDU.

DAVASINI NASIL YARALADI?

Davasını yaralaması şöyle oldu: Emirlerin demirleri kestiği, istişarenin falan olmadığı, sorgusuz sualsiz bir itaatin geçer akçe olduğu, lidere “sen bu kararı neye göre veriyorsun” diye bir sorunun sorulamadığı... Bir davaya inandığını ifade ederek... DAVASINI YARALAMIŞ OLDU.

ERDOĞAN'I NASIL YARALADI?

Liderini yaralaması şöyle oldu: Hiçbir gerekçeye yaslanmadan adımlar atan, gayet keyfi bir şekilde kendisinin istifasını isteyen, emirleri demirleri kesen bir lideri olduğunu... Gayet net ve keskin biçimde ima ederek... LİDERİNİ YARALAMIŞ OLDU.