BIST 9.753
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.430,78
HABER /  SEÇİM

Melih Gökçek kaç oy aldığını açıkladı! Seçim tamam

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçimlerde aldığı oy oranını açıkladı.

Abone ol

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, mazbatasını almasının ardından basın toplantısı düzenledi.

Gökçek toplantıda 30 Mart yerel seçimlerinde aldığı oy miktarını da açıkladı:

"İl Seçim Kurulunun kabul etmiş olduğu rakam; 1 milyon 417 bin 183 Melih Gökçek, 1 milyon 385 bin 916 Mansur Yavaş. Dolayısıyla yaklaşık 32 bin farkla 5. kez belediye başkanı seçilmiş bulunuyorum"

Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesindeki makamında düzenlediği basın toplantısında, Ankara Adliyesi'ndeki törenle mazbatasını almasının ardından vatandaşlara teşekkürlerini sunmak istediğini belirtti.

Seçimin sona erdiğini söyleyen Gökçek, ''Seçim sonuçları rakamları şu şekilde ortaya çıktı. Son rakamdır bu. İl Seçim Kurulunun kabul etmiş olduğu rakam; 1 milyon 417 bin 183 Melih Gökçek, 1 milyon 385 bin 916 Mansur Yavaş. Dolayısıyla yaklaşık 32 bin farkla 5. kez belediye başkanı seçilmiş bulunuyorum'' diye konuştu.

Belediye Meclisinin, belediye başkanları dahil 140 üyeden oluştuğunu bildiren Gökçek, 140 üyenin 99'unun AK Parti'li, 23'ünün CHP'li, 15'inin MHP'li, 2'sinin Demokrat Parti'li, birinin de BBP'li olduğunu kaydetti.

7 YERİ DİĞER PARTİLERDEN ALDIK

Gökçek, 7 ayrı yerde seçimleri diğer siyasal partilerden aldıklarını belirterek, bu ilçelerin Kalecik, Ayaş, Nallıhan, Beypazarı, Kızılcahamam, Gölbaşı, Evren olduğunu bildirdi.

AK Parti'li ilçe belediye sayısının 21'e yükseldiğini, 5 ilçeyi de diğer siyasi partilerin kazandığını anlatan Gökçek, Ankara'da belediyelerde yüzde 80'in üzerinde başarı elde ettiklerini dile getirdi.

Mazbatasını gösteren Gökçek, ''Bana oy veren tüm Ankaralılara bir sefer daha şükranlarımı, teşekkürlerimi sunuyorum. Bütün Türkiye'de bana, partime dua eden yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Artık mazbatayı aldık herkesin belediye başkanıyız. Sözlerimizi birer birer yerine getireceğiz'' diye konuştu.

Halk arasında ayrım yapmayacağını vurgulayan Gökçek, ''Ben rozetimi çıkarmadan, AK Partili olmaktan gurur duyarak, AK Partili bir belediye başkanı olarak Ankara'da bana oy veren, vermeyen herkese hizmet edeceğim. Benim farkım bu'' dedi.

Melih Gökçek, ''Temiz siyaset, Ankara'nın 5 milyon vatandaşının, 3 milyon 600 bin seçmeninin vermiş olduğu oya saygı duymak demektir, doğrudan doğruya. Vatandaş 5'inci kez beni seçmiştir. Ankaralı 5 sefer üst üste hata yapmaz. Demek ki Ankara 5 kez bizi seçtiğine göre biz bu işi Allah'ın izniyle hak ettik. Ankara, yapmış olduğumuz hizmetlerden memnun'' ifadesini kullandı.

CHP SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Her seçimden sonra CHP'nin çöplükten oylar çıkardığını hatırlatan Gökçek, ''Dün akşam Necla Kızılbağ Çankaya İlçe Seçim Kurulunda, Çankaya Belediyesine ait bir çöp arabasına kendilerinin muhtemelen oraya getirdiği oy pusulalarını attılar ve çöp diye götürmek üzere araba hareket etti. Arkadaşlarımız çöp arabasını durdurdu ve içerisinden bu oy pusulalarını buldu. Polisi çağırarak teslim ettik'' dedi.

CHP'nin bu sefer suçüstü yakalandığını söyleyen Gökçek, ''Mansur Yavaş Bey 'Bütün itiraz yollarımız tıkandı. Tek yol kaldı, o da olağanüstü müracaat hali' diye söyledi. Bu manada son itirazlarını da yapacaklarını biliyoruz'' diye konuştu.

CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan Yavaş'ın "elektrik kesintilerini" gerekçe göstererek kanunsuzluk haliyle son itirazını yapacağını kaydeden Gökçek, "Fakat kendilerini sükutu hayale uğratacak, bütün ümitlerini de karartacak cevabı buradan vereyim. Elektrik kesintilerinin nerede yapıldığı tetkik ettik ve akşam saat 18.00, yani hava kararmaya başlamadan biraz önce, itibarıyla sabahleyin 07.00'ye yani gün aydınlanana kadar kaç elektrik kesintisi olduğunu sorduk. Elektrik kesintilerinin sayısı 6 tane. O da Ayaş'ta" ifadesini kullandı.

Gökçek, Ayaş'ta toplam 10 bin 648 oy kullanıldığını, 4 bin 920 oyu kendisinin, 4 bin 176 oyu da Yavaş'ın aldığını kaydederek, elektrik kesintilerinin sayımın yapıldığı okulda değil Ayaş'ın genelinde olduğunu bildirdi. Gökçek, CHP'nin ümitlerinin tamamen bitmiş olduğunu dile getirerek, "Özellikle Başkent Elektrik'e o günkü göstermiş olduğu gayretten ve CHP'lilerin mağlubiyetin gerekçesi yapacak fırsatı vermemesinden dolayı huzurunuzda teşekkür ederim" dedi.