BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.476,72
HABER /  GÜNCEL

Gökçek canlı yayında tehdit edildi!

Melih Gökçek'in konuk olduğu programda Dikmen Vadisi Projesi'ni konuştu.

Abone ol
Melih Gökçek, Ankara'nın prestij projesi olarak kabul edilen Dikmen Vadisi Projesi kapsamında hak sahibi olmadığı iddia edilen vatandaşlarla bir araya geldiği toplantıda tehdit edildiğini ifade ederek "Benim Allah'tan başka kimse canımı alamaz" dedi.

Dikmen Vadisi Projesi'ni artık hayata geçirmek istediklerini kaydeden Gökçek, hak sahibi olmayan vatandaşlar bir araya geldiği toplantıda açık açık tehdit edildiğini ve konuya yargıya taşıdığını söyledi. Tarık Çalışkan isimli şahsın bazı internet sitelerine verdiği beyanları canlı yayında okuyan Gökçek, "Kuru gürültüye de pabuç bırakmam" dedi.
Toplantıda Tarık Çalışkan isimli şahsın, Melih Gökçek'e yönelttiği "Ya ben tabuta girerim ya sen" şekkinde ki tehdit sözleri de ekrana yansıdı.

ÇÖZÜME YANAŞMADILAR

Dikmen Vadisi’ndeki kentsel dönüşüm projesiyle ilgili Gökçek, “1984 yılından sonra kaçak gecekondu yapan vatandaşlarımıza istesek bile yasa gereği Dikmen Vadisi’nden konut verme şansımız yok” dedi. Hak sahibi olmayan vatandaşları mağdur etmeyecek çözüm önerileri de sunduklarını ifade eden Gökçek "Kanuna göre Kentsel Dönüşüm Projeleri dışında ev verebiliyoruz. Ancak gecekondu yapan vatandaşlar buna da yanaşmadı." diye konuştu. Gökçek şunları kaydetti:

KAÇAK BİNALAR YIKILACAK

"Geçtiğimiz süre içerisinde vatandaşlarımız buna yanaşmadıkları için TOKİ buradaki konutları başka vatandaşlarımıza sattı. Dolayısıyla tek imkanımız Doğukent’teki arsaları bu vatandaşlarımıza tahsis etmek kaldı. Arsaları vatandaşlarımıza tahsis ederken enkaz bedellerini yine düşeceğiz ve geriye kalanı 15 yıl taksitle ödeyecekler. Bunun için kendilerine bir aylık süre vermeyi düşünüyoruz. Bir aylık sürede anlaşmayanlara bir hak verilmeyecek. Kaçak binaların tamamı yasa gereği yıkılacak.”

BUNLARIN MESELESİ İDEOLOJİK

Bölgeye gecekondu yapan vatandaşlarla çözüm için biraya geldiklerini kaydeden Gökçek "Vatandaşlar aslında hak sahibi olmadıklarını biliyorlar. Her türlü çözüm önerimizi kabul etmeyiz dediler. Bunların esas gayesi anlaşma yada anlaşmama gayesi değil. Bunların meselesi tamamen ideolojik."

BENİ AÇIK AÇIK TEHDİT ETTİ

Bölgede bu konudaki vatandaşlarının yüzde 46'sı ile anlaştıklarını belirten Gökçek "Geriye kalan vatandaşları anlaşmamaya sevk eden kişi Tarık Çalışkan isimli zattır. Bu zatın internette çıkan beyanları var ve bu beyanlarında aynen şöyle diyor 'Dikmen'i köylülerden silahla çatışarak aldık. Bu mücadele ev mücadelesi değil, sınıf mücadelesidir' yani olay tamamen ideolojik. Sonra devam ediyor 'Biz tabutları hazırladık ama bunlara kimin gireceği belli değil." yani açıkça tehdit ediyor. Bunun üzerine biz kendisini dava ettik ve yargılama devam ediyor. Bu Dikmen Vadisi'nde ideolojik gruplarında kavgası var. Bir tarafta Halk evleri, bir tarafta da Halk cephesi var." dedi.

YA BEN TABUTA GİRERİN, YA DA SEN

Gökçek, hak sahibi olduğunu iddia eden vatandaşlarla çözüm için biraya geldiğini, bu toplantıya kendisini tehdit eden Tarık Çalışkan isimli şahsında katıldığını ifade ederek, Çalışkan'ın kendisine 'Ya ben tabuta girerim, ya da sen' dediğini söyledi. Beyaz Tv ekranlarına gelen görüntülerde Tarık Çalışkan'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i açık açık tehdit ettiği de açıkça görülüyor.

BAŞKENTİN GÖBEĞİNDE TERÖR ESTİRDİLER

Gökçek tehdit edilişine ilişkin bütün çözüm önerile
rini sunduklarını ve anlaşmadan yana olduklarını ifade ederek "Bu beyefendi daha öncede orada da belediye çalışanlarına ve polise saldırdılar. Başkentin göbeğinde resmen terör estirdiler. Şikayetçi olduk ve 17 kişi hapis cezasına çarptırıldı. Yine aynı şekilde devlete karşı gelecek olurlarsa, bu sefer ikinci cezayı alırlarsa hapis yatarlar." dedi.

ALLAH'TAN BAŞKA KİMSE CANIMI ALAMAZ

"Benim Allah'tan başka kimse canımı alamaz" diyen Gökçek sözlerini şöyle sürdürdü;
Kainat bir araya gelse kimse benim canımı alamaz. Yeter ki Allah dilemesin. Benim hiç kimseden zerre kadar korkum yok. Ama kuru gürültüye de pabuç bırakmıyorum. Kamuoyu bunların kim olduğunu, bunların dertlerinin aslında ev sahibi olmak değil, sınıf mücadelesi ve kavga çıkartmak olduğunu bilsin istiyorum. Orada gerçekten hakkını aramaya çalışan insanlarda var. Bu durum yüzünden hak sahibi olanlar da mağdur oluyor. Hak sahibi olanlar özellikle son 3 yıldır gerçekten mağdur oluyorlar.

CHP ÇÖZÜM ÖNERİSİ SUNAMADI ÇÜNKÜ..
.

Kanunlar çerçevesinde oradaki vatandaşlara ev verme haklarını olmadığını kaydeden Gökçek Belediye meclisinde de çözüm önerilerini almaya çalıştığını ancak CHP'nin grup başkanı Fazıl Güleken'in konuyla ilgili bir öneri sunmadığını ifade eden Gökçek "CHP'li grup başkanı vatandaşlarla görüşmek istemedi. Çünkü beraber bir araya gelseler, ortaya koyacakları bir çözüm önerileri yok, o zamanda mahcup olacaklar. Ve onlarda gidip oraya siyasi istismar yapacaklar bir daha gidip o istismarı yapamayacaklar." dedi.

BU HAFTA YIKIM BAŞLAYACAK

Yasalara uygun gelsinler ben her türlü fedakarlığı yapmaya hazırım. Yasa iki imkan veriyor; ya TOKİ'den ev vereceksin, ya da arsa vereceksin. Pazartesi mesai bitimine kadar gelebilirler. Artık süre bitti. Bu hafta buraları yıkacağız. Biraz canımız sıkılacak ama yapmak zorundayız. Öbür taraftaki vatandaşlara yazık değil mi?" diyerek hak sahibi olupta evine girmeyi bekleyenler kendi aleyhine dava açtıklarını belirtti.