BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.410,73
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Melih Gökçek, CHP'den aday olacak mı?

Erdoğan'ın isteği üzerine istifa edecek olan Melih Gökçek'in CHP'den aday olacağı iddialarına Kılıçdaroğlu noktayı koydu: Neden olsun! Gökçek, çok eleştirdiğimiz biri.

Abone ol

CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK'te  Hande Fırat'ın sunduğu Gece Görüşü programında gündemi değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebi üzerine bu cumartesi istifasını açıklayacak olan  AnkaraBüyükşehir Belediye Başkanı  Melih Gökçek'in  CHP'den aday olacağına yönelik iddialar  Kılıçdaroğlu'na soruldu.

"GÖKÇEK ÇOK ELEŞTİRDİĞİMİZ BİRİ,  CHP'DEN ADAY OLAMAZ"

Kılıçdaroğlu, verdiği cevapla tartışmalara son noktayı koydu.  Gökçek'in  CHP'den aday olmasının hiç gündeme gelmediğini ve böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyleyen  Kılıçdaroğlu "Gökçek, çok eleştirdiğimiz biri, neden aday gösterelim" dedi.

"GÖKÇEK'İ DEĞİL DEMOKRASİYİ, MİLLİ İRADEYİ SAVUNDUK"

İstifa sürecinde  CHP'nin  Gökçek'i savunduğu şeklindeki yorumlara da cevap veren  Kılıçdaroğlu, "Biz  Gökçek'i değil demokrasiyi, milli iradeyi savunduk. Seçilmiş bir başkanın birinin sözüyle görevden alınmasına karşıyız" diye konuştu.

MERAL AKŞENER'İN PARTİSİ

Kılçdaroğlu, Meral Akşener'in kurduğu partiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu partiyle ilgili, "kendisine niye parti kurdun diyecek halimiz yok, hayırlı olsun" dedi.