BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,80
HABER /  GÜNCEL

Melih Gökçek canlı yayında deney yaptı!

Ankara'ya Kızılırmak'tan gelen suya atık suların karıştığı iddialarının üzerine, Büyükşehir Belediye iddialarla ilgili basın toplantısı düzenleyip canlı yayında Ankara'nın şebeke suyuyla deney yaptı.

Abone ol

Başkent Ankara'nın sularının kirlilik oranı günlerdir gündemden düşmüyor. Şehrin şebeke suyuna atık suların karıştırıldığı iddiası hem Ankaralıları hem de tüm Türkiye'yi derin bir şüpheye boğdu.

Tabipler Odası kentte ishal vakalarının arttığını açıklarken, Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası da şebeke suyuna verilen Kızılırmak suyunun, pek çok kentin "atık suyunu taşıdığını" açıkladı.

Günlerdir gündemden düşmeyen şehrin şebeke suyuna atık suların karıştığı iddiaları karşısında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, iddialarla ilgili basın toplantısı düzenleyip canlı yayında Ankara'nın şebeke suyu ve Fransız marka bir şişe içme suyuyla deney yaptı. Gökçek, deneyin ardından ''CHP’nin onuruna'' diyerek siyah renkli suyu içti.

MELİH GÖKÇEK'TEN SÜRPRİZ

Basın toplantısında, iddialar konusunda "su arıtma aleti üreticileri, pet şişe su satıcıları ile CHP'yi" suçlayan Gökçek bir de sürpriz yaptı.

BELEDİYEDEN ŞİŞELENMİŞ ŞEBEKE SUYU İKRAMI

Basın toplantısında gazetecilere, "Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ikramı" olarak bizzat belediye tarafından şişelenmiş şebeke suyu ikram edildi.

Belediye Başkanı Gökçek de toplantı boyunca bu sudan bol bol içti.

25903765.jpg

"EVLERİNDE TESİSATLARI PLASTİK OLANLARDAN SARI SU AKMAZ"

İddialarla ilgili basın toplantısı düzenleyen Melih Gökçek, şunları söyledi:

Mesela evlerinde tesisatları demir olmayıp plastik olanlar varsa onlardan sarı su akmaz
Sarı su akmasının suçlusu belediye değildir, tüketicidir. 50 yıllık şebeke suları var, iç tesisatların bakımı yapılmıyor otomatik olarak sarı su akar.

25903865.jpg

"YOK EFENDİM ANKARA'NIN SUYU FANTA'YA BENZİYORMUŞ..."

Sarı su, paslı su akması mümkün değil. Yok efendim Ankara'nın suyu Fanta'ya benziyormuş, CHP böyle diyor. Bunu bilimsel olarak bana ispat etsinler.

Paslı suyu bilimsel olarak ispat etsinler, çıkıp ben 'yalancıyım' diyeceğim. Evde sarı akar, tesisata bakmazsanız sarı akar. Sarı su akmaz Ankara’da. Aksini ispat etmek cahilliktir. CHP’li vekillere ve odalara rakamlarla hitap edeceğim. Akut bağırsak enfeksiyonlarıyla konuşacağım. Ankara’da yüzde 2 artış. Geçen sene ocak ayında 21 binmiş vaka sayısı çıkmış. Mart’ta 30 bine çıkmış. Tabipler Odası hiç sesini çıkarmamış. Bu sene 41 binmiş 33 bine inmiş. Toplamda 210 bin vaka varmış, bu sene 215 bin vaka varmış. Ankara’da herhangi bir salgın hastalık yok.

"CHP'LİLER İLKOKUL SEVİYESİNDE OLDUĞU İÇİN..."

CHP’ye sesleniyorum. Gitmezsiniz yalancısınız. Gidin kontrol edin İzmir’de yüzde 33 artış var vakalarda. Ankara’da yüzde 2. Nerede salgın var bakın bakalım. Gazeteci arkadaşlar oraya da CHP online’de Ankara suyunu izle videosu var. Tahlil yapıyorlar, analiz yapıyorlar, millete bu kara suyu içiriyorlar diye gösteriyorlar.

CHP’liler ilkokul seviyesinde oldukların için bunu izletirler. Bu tahlili yaptıkları 100 liralık bir cihaz. Bizim tahlil yapan cihazımız ise 300 bin liralık bir cihaz. Hangisi daha iyi ölçer? Saf su içinde mineral yoktur. Cihazı bu suyun içine soktuğunuzda ayrışım denilen olay ortaya çıkar. Suyun renginin değişmesi suyun tam tersine kalitesini gösterir. Saf suda kesinlikle bozulma olmaz.

"BUNLAR BU KADAR YALANCI İNSANLAR"

Şimdi tweet atmışlar. ''Kendisi kapalı bardakta su içerdi'' diye tweet atıyorlar. Bunlar bu kadar yalancı insanlar. Bunlar ASKİ’nin kapalı suyu ve ücretsiz dağıtılıyor

"AYLİN NAZLIAKA BİR TWEET ATTI..."

Aylin Nazlıaka bir tweet attı. CHP’de en büyük özellik Melih Gökçek’le kavga etmektir. Gökçek’le kava ederek prim yapmak isterler, gündeme gelmek isterler
Aylin hanım bunu yapınca diğerleri de harekete geçti. Şovmen bunlar işleri güçleri şov

"TESİSATLARINIZI TEMİZLETECEKSİNİZ"

Ankara’nın suyu temizdir. Damacana suyundan korkulabilir, çünkü yıkanmaları iyi olmayabilir. Damacanadan mikrop alabilirsiniz ama Ankara’nın suyundan asla. Tesisatlarınızı temizleteceksiniz
İçerisi size ait dışarısı bize. İstediğiniz boruları açarız dışarıda gösteririz

"NAZLIAKA'YA DAVA AÇACAĞIM"

Nazlıaka hakkında dava açacağım. Ceza davası için savcılığa müracaat edeceğim