BIST 9.457
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,58
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Melih Gökçek canlı yayında böyle ağladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek 28 Şubat döneminde yaşadıklarını anlatırken duygusal anlar yaşadı

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, katıldığı canlı yayında 28 Şubat döneminde yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Gökçek, "Biz, Allah 'tan başka kimseden korkmayız. Korkan biri olsaydık, alttan alan birisi olsaydık Allah, bizi o makamda bırakmazdı" dedi.

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın hazırlayıp sunduğu "Ankara'nın Gündemi" programına konuk olan ve Batuhan Yaşar ve İhlas Ankara Medya Grup Başkanı Nuri Elibol'un sorularını cevaplayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, canlı yayında duygusal anlar yaşadı.

KORKSAYDIK BU MAKAMDA KALSAYDIK

Haksız yere ve hiçbir suçu olmadan gözaltına alındığını kaydeden Melih Gökçek, tutuklandığı gece Abdullah Öcalan'ın yakalandığını söyledi. Gözaltının 36 saat sürdüğünü ifade eden Gökçek, serbest bırakıldığı gece ASKİ Spor Salonu'nda bir program olduğunu ve o programa katılmaması yönünde bir ricada bulunduklarını ifade etti. Gökçek, "Ben de gitmedim ama lafımı da esirgemedim. Esirgeyen birisi olsaydık, korkan biri olsaydık, alttan alan birisi olsaydık Allah, bizi o makamda bırakmazdı" dedi.

ALLAH'TAN BAŞKA KİMSEDEN KORKMAYIZ

28 Şubat döneminde yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamayan Başkan Gökçek, "Allah'tan başka, başka yerden korkar da, onlardan minnet beklersen Cenab-ı Allah 'Sen benden korkmuyor musun?' diye sorar. Biz, Allah'tan başka kimseden korkmayız.

Bu hislenmem Rabbime karşı olan hislenmem, yoksa onlar tın gelir, tırıs gider. Eğer korkulacaksa Allah'tan ve hesaptan korkulacak. Bu dünya ne ki, ne yapabilir ki? En fazla benim canımı alır. Canımı alsa, Allah'a giderim. Biz Müslümanlar Allah 'tan başka kimseden korkmayız. Bunu herkes böyle bilmeli. Geçmişimiz bunu ispat etti zaten" dedi.

CHP'YE KARŞI TAVIR İÇİNDEYİZ

"CHP, batılın temsilcisi olmuş. O batılın temsilcisi ile mücadele etmek inanç sahibi bir insan için görev" diyen Başkan Gökçek, "Oradaki yanlışlıkları göstereceksin, söyleyeceksin ki insanlar bunu görecek. Ondan sonra kendi hayat şekillerini o yanlışlara göre ayarlayacaklar. CHP'nin milletin özellikle değerlerine karşı vermiş olduğu kavga bizi de ister istemez ona karşı tavır içerisine sokuyor" dedi.

ESKİ VE YENİ CHP ARASINDAKİ FARK

Yeni CHP ile eski CHP arasında bir fark olmadığını dile getiren Gökçek, sadece nüans farkı olduğunu söyledi. Gökçek, "Eski CHP'nin başındaki genel başkanlar ile bugünkü genel başkanın ana fikirde bir farklılığı yok. Sayın Baykal ile Sayın Kılıçdaroğlu'nun fikirleri aynı ama birisi olaya mezhepsel olarak yaklaşıyor, diğeri mezhepsel olarak yaklaşmıyor. Temelde baktığımız zaman özellikle bizim 'değer' diye saydığımız hemen her şeye ikisinin de tavrı aynı, karşılar. Tabii kalite ayrı bir konu. Kılıçdaroğlu kasaba politikacısı, Baykal ise uluslararası politikacı" değerlendirmesini yaptı.