BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,02
ALTIN 2.323,50
HABER /  DÜNYA

Mekke'de çatışma çıktı: 4 ölü

Suudi yönetimi Mekke'de terör bağlantısı olduğu tespit edilen bir terör hücresine yapılan baskında 4 teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

Abone ol

Suudi Arabistan'ın Mekke bölgesinde terör hücresine yapılan baskında 4 teröristin öldüğü, Cidde kentinde de terör hücresi ile bağlantısından şüphe edilen 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral Mansur et-Turki'nin yazılı açıklamasına göre, "terör faaliyetleri yürüttüklerinden" şüphelenilen kişilere yönelik Mekke bölgesinde takip başlatıldı. Güvenlik güçlerinin bir hücre evinin çevresini sarmasını sardı. Bu sırada güvenlik güçlerine ateş açılması üzerine eve operasyon yapıldı.

Turki, hücre evine düzenlenen operasyonda 2 teröristin öldürüldüğünü, diğer ikisinin ise üzerlerindeki canlı bomba yeleklerini patlatarak intihar ettiklerini belirtti.

Operasyonun kısa sürede sona erdiğini ifade eden Turki, olayda herhangi bir güvenlik görevlisi veya vatandaşın zarar görmediğini bildirdi.

Turki, Cidde kentinde de hücre evi ile bağlantısından şüphe edilen 2 kişinin gözaltına alındığını, soruşturma sonucu ile ilgili kamuoyunun bilgilendirileceğini açıkladı.