BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,18
HABER /  GÜNCEL

Mekan Gurularına Yeni Bir Durak: Mixo

Sayım Çınar, Ayşegül İlsever ile Mixo’yu, İstanbul’da mekancılığı, gelecek günlerden beklentileri konuştu.

Abone ol

İNTERNET HABER - ÖZEL İÇERİK 
SAYIM ÇINAR sayimcinar@gmail.com

Ayşegül İlsever önemli bir mekan gurusu, son dönemde Mixo ile daha sık duyar olduk ismini. Sayım Çınar İlsever ile Mixo’yu, İstanbul’da mekancılığı, gelecek günlerden beklentileri konuştu.

Bir süredir Taksim’de Martı Otel’in terasında devam ediyor, Mixo. Bir mekan gurusuyla karşı karşıyayız. Mixo nedir, nasıl bir yerdir anlatır mısınız?

Martı Otel’in girişinde kışlık Mixo’muz var, tersta da Mixo Terrace. Mixolojist kokteyl karışımından geliyor ismimiz. Geçen yaz Mixo Terrace açıldı, ben yazın başında geldim. Daha çok yeni bir bebek. Tanıtım sorunları yaşanmış. Markalaştırma amacıyla geldim buraya. Martı ile karışıyoruz tabii ister istemez, geniş bir etki alanı var sonuçta.

002.20150914155451.jpg

Restaurant dünyasında büyük bir rekabet var, yemek kültürü gelişiyor ve değişiyor. Siz gurme algısı olan insanlara hitap ediyorsunuz.

Yavaş yavaş bu insanları buluyoruz. Daha önce için tanıtılmadığı için çoğu insan habersiz. PR olmadan olmaz, sms ile yapamazsınız bunu. Sosyal medya ve PR ile marka yerleştirilir. En büyük şansım mutfağın başında Burak Fındık adında genç bir şefimiz var. Yemeği üretmeyi yapmayı seven biri. Erkek kardeşi de barın başında. Bütün kokteylleri, cooktailleri yaratıyor. Daha fazla neler yapabileceğimizi konuşuyoruz. Bana göre İstanbul’da en iyi yemek yenilebilecek yerlerden biriyiz.

“Çok yedim deyip perişanlıkla gitmemeli insanlar.”

Menüye baktığımızda hafif ve lezzetli yemekler bizi bekliyor.

Evet yaz ayında böyle olmalı. Diğer türlü daha sonra eğlenceye bırakamazsın insanları. Ay çok yedim deyip perişanlıkla gitmemeli insanlar. Biz haftasonu özellikle klübe dönüyoruz. Genç djlerimiz var. House, nu disco çalıyoruz.

Kriz zamanlarında feragat edilmeyen tek şey yemek.

Başka türlü kafanı dağıtamazsın. Herkes kafasını dağıtmak istiyor. Gittikçe gelişen bir dışarıda yemek kültürü var.

_hma8426.jpg

Son yirmi yılda büyük dönüşüm ve değişim oldu. Sushi, özenli sofralar, içkili yemekler, deniz ürünleri… Herkes gelebilir mi size, yemek seven herkese açık mısınız?

Fiyatlarda piyasanın altında kalmaya çalıştık. Bence bu yemeklerin daha bile ucuz olması gerekiyor ancak Türkiye’nin şartları elimizi bağlıyor. Neden Yunanistan bu kadar popüler? Çünkü iyi fiyata iyi yemek yiyebiliyorsun. Bizde ise farklı. Aldığın ürün pahalı, kira pahalı.

“Özel yemekler sizi bekliyor.”

Mixo’nun olmazsa olmaz yemeği nedir?

Dana carpaccio! Burak Bey’in elinden müthiş bir lezzet. Dondurulmamış, gerçek bonfileden yapıyoruz. Pancarlı ılık levreğimiz var bir de, kalamarı da mutlaka denemeliler, baharatlı olanı müthiş. Çok iyi kaburga yapıyoruz, pizzalarımızla da ilk üçteyiz. Napolitan usulü, odun ateşinde.

Kendinize en yakın ülke olarak nereyi görüyorsunuz?

Yunanistan ve İtalya. Meze rakı ve Akdeniz mutfağı. Serviste daha iyiyiz Türkiye’de. İtalya’nın güneyi örneğin çok kötü serviste, Yunanistan da öyle. Ahtapot örneğinde Yunanistan daha lezzetli. Tuzlu suda taşa vuruyorlar, güneşte kurutuyorlar, bizde ise tatlı suyla ahtapot yumuşatılıyor. Adam adada yaşıyor, bizden farklı tabii. Satış fiyatları bizimki gibi değil. Hayatımda iki yerde yemek yiyemedim, Sri Lanka ve Marakeş.

Pekin’e gitmiştim, çoğu arkadaşımız yemek yiyemedi. Ancak açık olmak gerekiyor lezzetlere.

Kesinlikle öyle. Ülkenin damak tadını keşfetmek gerekiyor.

001.20150914155537.jpg

Türkiye’de en öne çıkan yemek nedir?

Kebap ve meze. Çok talep var.

Hedefleriniz nedir Mixo için?

Ben kimlik kazandırmaya çalışıyorum, markalaşmanın oturmasını sağlamak istiyorum. Doğru servis, doğru yemekle doğru tanıtım. Başarılı da gidiyoruz.

Size daha çok kimler geliyor?

Çevrem ve arkadaşlarım takip ediyor tabii. 15 senedir bu işin içindeyim. Güvenilirlik kazandım. Temizlik, fiyat, lezzet…

İçki kültürünü nasıl değerlendiriyorsunuz? Kokteylleriniz özel, geniş bir barınız var. Mutlaka denemelisiniz dediğiniz neler var?

Pancarlı kokteylimiz, patlıcanlı kokteylimiz. Demleyerek fındıklı votka yapıyor şef barmenimiz. Mevsimindeki meyveleri kullanıyoruz. Cooktail kültürümüz de geniş.

asp_9834.jpg

Önümüzdeki günlerde neler bekliyor bizi?

Aşağıdaki Mixo’da canlı müzik, pop caz düşünüyoruz. Her Perşembe canlı müziğimiz var. Yenilikler devam edecek.