BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,06

Mehmetçik İHA görüntülerine artık tabletlerden ulaşabilecek!

Mehmetçik İHA görüntülerine artık tabletlerden ulaşabilecek!

Baykar Genel Müdürü Bayraktar, "Sahada zırhlı araçtaki askerimiz veya piyade unsurlarımız ellerindeki tabletler üzerinden güvenli şekilde, düşük hızlarda dahi olsa mobil ağlar üzerinden İHA görüntülerini izleyebilecekler" dedi.

Mehmetçik İHA görüntülerine artık tabletlerden ulaşabilecek!

Baykar, yeni teknolojilerle son dönemde güvenlik güçlerine önemli katkılar sağlayan insansız ve silahlı insansız hava araçlarının (İHA/SİHA) etkinliğini daha da artıracak. Şirket, Türkiye'nin ev sahipliğinde, Ege Ordusu Komutanlığının sevk ve idaresinde, dost ve müttefik ülke unsurlarının da katılımıyla İzmir'in Seferihisar ilçesinde gerçekleştirilen Efes 2018 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı'na (EFES-2018) Bayraktar TB2 ile katılıyor.

Mehmetçik İHA görüntülerine artık tabletlerden ulaşabilecek!

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, yaptığı açıklamada, tatbikatta 3 Bayraktar TB2 SİHA aracının görev icra ettiğini söyledi. SİHA'ların ilk kez bu tatbikatta fiili görev aldığını ve hedeflere atışlar gerçekleştirdiğini anlatan Bayraktar, önceki Efes tatbikatında ise İHA'ların görüntüleme anlamında roller üstlendiğini dile getirdi. SİHA'ların milli akıllı mühimmat MAM-L ile atışlar gerçekleştirdiği ifade eden Bayraktar, "Burada bir anlamda SİHA teknolojisinde geldiğimiz noktayı da gösteriyoruz. Böylesine önemli, 21 farklı ülkeden uluslararası katılımın olduğu bir tatbikatta SİHA kullanıyoruz ve fiili atış icra ediyoruz. Bu seviyeye gelmiş olmamız gerçekten önemli." diye konuştu.

Mehmetçik İHA görüntülerine artık tabletlerden ulaşabilecek!

İHA GÖRÜNTÜLERİ SAHAYA ULAŞACAK: Bayraktar TB2 SİHA'nın son olarak Zeytin Dalı Harekatı'nda çok yoğun görev yaptığını dile getiren Bayraktar, şunları kaydetti: "Zorlu hava koşullarında, bulut, fırtına gibi şartlarda iniş-kalkış, yakın irtifalarda görev yapma gibi çok riskli durumlarda başarıyla görev yapan bu sistemi milli olarak geliştiriyor olmamız, onlarca mühendisimizin bizzat sahada değişen koşullara yönelik yazılım ve elektronik güncellemeleri yapması çok büyük bir avantaj. Bu, silahlı kuvvetlerimize çarpan etkisi oluşturdu.

Mehmetçik İHA görüntülerine artık tabletlerden ulaşabilecek!

Halihazırda aynı anda 15'e kadar İHA ve SİHA'mız görev yapıyor. Önümüzdeki dönemlerde bu sayı çok daha fazla artacak. Bu anlamda bizim ağ tabanlı mimari teknolojilere çok önem vermemiz gerekiyor. Burada elde edilen verilerin, görüntülerin farklı merkezlerde paylaşılması önemli. Halihazırda Bayraktar TB2 çok farklı üs noktalarından kalkış ve iniş görevleri yapıyor, bunlar değişken olabiliyor. Bu anlamda hem görüntü aktarma sistemlerinin hem de bu verinin farklı unsurlarca elde edilmesine yönelik belli çalışmalarımız oldu. Bunlar arasında uçtan uça haberleşmeli, mobil ağlar üzerinden çalışan, optimize edilmiş bir görüntü aktarma sistemi var. Paydaş bir firmamızla geliştirdiğimiz bir sistem.