BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.299,02
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Tunç kim? İBB'deki FETÖ haini şok etti

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan 15 Temmuz hain darbe baskını güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Darbeye gelen komutan bakın kimi sormuş?

Abone ol

15 Temmuz'da askerin darbe kalkışması sırasında darbeci askerler tarafından basılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin güvenlik kameraları görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde İBB çalışanı Mehmet Tunç ve oğlunun askerlere yardım ettiği görülüyor.

O gece İBB’de yaşananlarla ilgili güvenlik kameraları görüntüleri yayınlandı. Görüntülerde Mehmet Tunç'un 22.42'de belediye binasına girdiği görülüyor. 23.00 sıralarında askerler Saraçhane'de bulunan belediye binasına geliyor. Bina girişinde bulunan güvenlik görevlilerine, Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç'u soruyorlar.

Mehmet Tunç kısa süre sonra İBB'ye geliyor ve askere talimatlar vererek içeri giriyor. Darbeci albay ve Mehmet Tunç'un belediye makam katlarının bulunduğu alana girmesi de güvenlik kameralarına yansıyor. Darbeci albay ve belediye görevlisi Mehmet Tunç daha sonra birlikte çay içiyor.

İŞTE İBB'DEKİ HAİNİN GÖRÜNTÜLERİ

YEMEK HAZIRLAMALARI TALİMATI VERMİŞ

Darbeci askerlerin Alibeyköy'de bulunan İBB Lojistik Destek Merkezi'ne girmeleri ve yol kenarındaki duvar dibinde siper almaları da güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerden...  Darbeci askerlerin görevli aşçıları dışarıya çıkartarak beklettiği görülüyor.

İBB Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç'un İBB Lojistik Destek Merkezi'nin yöneticisi olan oğlu Ömer Tunç'un da merkeze gelerek dışarıda rehin alınan aşçılara 10 bin kişiye yemek ve pirinç pilavı hazırlamaları talimatını verdiği ortaya çıktı.

BABA- OĞUL TUTUKLANDI İBB Sivil Savunma Sekreteri baba Mehmet Tunç ve İBB Lojistik Destek Merkezi yöneticisi olan oğlu Ömer Tunç çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

VATANDAŞLAR DARBECİLERİ İKNA ETTİ

Bu sırada vatandaşların İBB Lojistik Destek Merkezi'ne düzenledikleri baskında, darbeci askerleri iknâ ederek araçlarına bindirip merkez dışına yollaması da görüntülere yansıyor.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi İBB binasının bulunduğu Fatih Saraçhane’de darbeci askerler darbeye karşı çıkan sivillerin üzerine ateş açmış, saldırılarda 20’ye yakın kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.