BIST 9.676
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.504,19
HABER /  SEÇİM

Mehmet Şimşek'ten MHP'yle koalisyon açıklaması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1 Kasım seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Şimşek, 7 Haziran'dan sonra MHP tabanının koalisyonu istediğini söyledi.

Abone ol

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bloomberg HT yayınında seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

7 Haziran seçimleri sonrası yapılan koalisyon görüşmelerine ilişkin de konuşan Şimşek, MHP'yle koalisyona ilişkin ilginç bir şey söyledi.

Şimşek, "MHP’li kardeşlerimiz aslında koalisyonu istiyordu" dedi. 

İşte Bakan Şimşek’in o açıklamaları:

“Türkiye’nin reforma ihtiyacı var. Belki nezaketten sormuyorsunuz kaç yıldır iktidardasınız… Bir kere reform süreci reformlar bitmez. İlk dönemimizde AK Parti’nin ilk döneminde biz birinci nesil reformlar yaptık. Birinci nesil reformlarda Türkiye’yi alt orta gelir grubundan üst orta ortanın üstü gelir grubuna taşıdı. Kişi başına milli gelir üç kata yakın arttı. Türkiye lig atladı. Bizim konuştuğumuz reformlar ikinci nesil reformlar. Duraklama algısı var reformlarda. Algının en çok bozulduğu alan neresi en çok daha çok hukuk devleti anlamında şeffaflık anlamında algı.

TÜRKİYE SIKINTILI BİR DÖNEM GEÇİRDİ

Açık konuşalım bu 17-25 Aralık siyasi motiflerle yapılan… Dışarıda bu konuda propaganda var bunun yaptığı bir tahribat var. Dünyanın hiçbir ülkesinde ne eli silahlı eşkıyaya… Dünyanın hiçbir ülkesinde paralel bir devlet yapılanmasına izin verilmez.
Hukukun kendisine emniyete sirayet etmişse… Ama şunu da görmemiz lazım. Türkiye son birkaç yıldır sıkıntılı bir dönem geçirdi. Bir Suriye’de olup bitenler hükümet olarak enerjimizin bir kısmı oraya kayıyor. Kaos var savaş var şiddet var. Çok ciddi sorunlar var. Bunlar bize yansımıyor mu? 2013’ün mayısından bu yana önemli sorunlarla karşı karşıya kaldık. Gezi provakasyonu vardı. Gezinin başlangıcındakilere saygım var. İfade özgürlüğü kullananlara karşı farklı yaklaşmamız lazım.

KOALİSYON DÖNEMİ KÖTÜ

17-25 Aralık tamamen siyasi saiklerle yapılmış bir operasyon. Mücadele etmemiz lazım. Bu konuda tereddütümüz yok. Bu sene iki seçim. Biz ümit ediyoruz ki koalisyon hükümetine gerek kalmayacak. 90’lı yıllarda koalisyon dönemi kötü. Koalisyonlar uzun ömürlü olamamış. Sıkıntılı konulara el atamamışlar. Biz de milletimize diyoruz ki bize tek başımıza yetki verin. Son iki yıla bakarsanız 4 seçim var. Bir çok jeopolitik gerginlikler içerideki gerginlikler var.

VAATLERİMİZİ YERİNE GETİRECEĞİZ

AK Parti gerçekten reformisttir. 2002 yılında iktidara taşıyan fabrika ayarları diyorlar ya reformcu kişiliğidir. Biz vaatlerimizi yerine getireceğiz. Koalisyonda da olsak.

MHP’NİN TABANI KOALİSYONU İSTİYORDU

Terörle mücadele için güçlü bir hükümet lazım. MHP’li kardeşlerimiz aslında koalisyonu istiyordu. Cumhuriyet Halk Partisi ile bir müzakere süreci işledi… Fikir ayrılıkları normaldir. Bugün tüm dünyada Türkiye’nin kamu maliyesi örnek gösterilir.