BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,90
ALTIN 2.438,79
HABER /  EKONOMİ

Mehmet Şimşek'ten ekonomiyle ilgili flaş açıklama

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek twitter hesabından Londra'da yatırımcılarla yaptığı görüşmelerin verimli geçtiğini duyurdu. Yatırımcıların ilgisini büyük olduğunu söyledi.

Abone ol

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya ile birlikte İngiltere'de yatırımcılarla görüşen Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcı Mehmet Şimşek temaslarına ilişkin açıklama yaptı. Görüşmelerin verimli geçtiğini söyleyen Şimşek 'Ekonomide yeniden dengelenme süreci başladı' dedi.

Şimşek, yatırımcılara verdikleri mesajları aktararak, "Mesajlarımız, 'Politika setimizi güçlendirdik. Ekonomide yeniden dengelenme süreci başladı. Enflasyon ve cari açıkla mücadele en önemli öncelik. Seçim sonrası yapısal reformları daha da hızlandıracağız.' şeklinde oldu." değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İngiltere ziyareti sonrası dolar, TL karşısında aşırı değer kazanmış, ekonomi kurulundan Başabakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın Londra'ya giderek yatırımcılarla görüşme kararı çıkmıştı. Söz konusu görüşmeler dün başladı.