BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.431,96
HABER /  EKONOMİ

Mehmet Şimşek'dan flaş darbe ve dolar açıklaması

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, vatandaşın dün itibariyle 9 milyar doların üzerinde dövizini bozup TL'ye geçtiğini ifade etti.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CNN Türk'e konuk olan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Vatandaşın dün itibariyle 9 milyar doların üzerinde dövizini bozup TL'ye geçti, bu çok önemli" dedi.

Şimşek şöyle konuştu:

"Türkiye'ye girişler başladı, bir miktar çıkış yaşandı ve yaşanıyor. Bu kriz ekonomiyi etkiliyor, etkileyecek bunların tahribata yol açmaması için gerekenleri yapıyoruz. Ekonomik anlamda Türkiye'nin temelleri sağlamdı. Siyasetten de Türkiye'nin demokrasisi güçlendi. Yatırımcılara anlatıyoruz."

"TÜRKİYE'NİN NOTUNUN İNDİRİLMESİ İÇİN HİÇBİR SEBEP YOK"

Şimşek ayrıca, Rating kuruluşlarının hatalı karar vermesini engellemek için bazı adımlar atılmasını istediğini belirtti ve "Türkiye'nin notunun indirilmesi için hiçbir sebep yok" diye konuştu.

YATIRIMCILARA ANLATIYORUZ

Şimşek, "Benzer darbelerin yeniden yaşanmaması için silahlı kuvvetler dahil kamuda yapısal bir reform üzerine zaten çalışılıyor. Bu kriz (ekonomiyi) etkiliyor, etkileyecek, bunların kalıcı tahribata yol açmaması için gerekenleri yapıyoruz. Ekonomik anlamda Türkiye’nin temelleri sağlamdı, siyaseten de türkiye'nin demokrasisi güçlendi, yatırımcılara anlatıyoruz” diye devam etti.

Başbakan Yardımcısı, "Kredi derecelendirme kuruluşlarının hatalı karar vermesini engellemek için bazı adımlar atılmasını isterim" şeklinde konuştu.