BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,74
ALTIN 2.506,53
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Pişkin intihar videosu ve vasiyeti

İntihar videosu ile Türkiye'yi sarsan Mehmet Pişkin'in vasiyeti yerine getirilemedi, Mehmet Pişkin cesedinin kadavra olmasını istemişti.

Abone ol

Mehmet Pişkin'in intihar videosu haftanın olayı olurken, genç adamın vasiyeti yerine getirilemedi. Mehmet Pişkin cenazesinin gömülmemesini kadavra olarak kullanılmasını istemişti.  13 dakikalık videonun sosyal paylaşım sitelerinde rekor kırması ise işin bir başka yönü oldu.
intihar-videosu-mehmet-pişkin.jpg
37 yaşındaki Mehmet Pişkin, internette video paylaşım sitesi 'Vimeo'da,  yayınladıktan sonra, Nişantaşı’ndaki evinde kendisini asmıştı.

Mehmet Pişkin’in cansız bedeni, video mesajının paylaşılmasından sonra evine gelen yakınları tarafından bulunmuştu. Geride bir vasiyet bırakan Mehmet Pişkin gömülmek istemiyordu. Allaha inanmadığını söyleyen Pişkin mezar istememiş cesedinin kadavra olmasını vasiyet etmişti.

HİÇBİR DİNE İNANMIYORUM VASİYETİM...

Mehmet Pişkin, veda videosunda, sorunlarına çözüm bulamadığını, hayata dair motivasyonunun kalmadığını, intihar fikri üzerinde bir süredir düşündüğünü kaydediyordu.

Öldükten sonra mezara gömülmek istemediğini kaydeden Pişkin, cenazesinin kadavra olarak kullanılmasını vasiyet ediyor. Dini inancı olmadığını belirten Mehmet Pişkin, 'Allaha inanmıyorum, gömülmek istemiyorum" diyordu.

mehmet-pişkin-intihar-videosu.20141017142158.jpg
Mehmet Pişkin finalde ise bir şarkı, bir kadeh şarap ve bir sigara yakarak 'Hoşçakalın aşkla olsun hayatınız. Güzel yaşayın... By.. by.." diyor.

VASİYETİ TAM YERİNE GETİRELEMEDİ

Mehmet Pişkin'in intihar videosunda belirttiği vasiyeti yerine getirilemedi. Bunun sebebi cesedinin otopsi için kesilmiş olması.

Pişkin'in arkadaşı Berna Akçalı Gür, otopsi yapıldığı için bedenin kadavra olarak kullanılamayacağını belirtti.
Gür yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

KADAVRA OLAMIYOR

"Mehmet'in son arzusu bildiğiniz üzere bedeninin kadavra olarak kullanılmasıydı. Biz onun bu arzusunu yerine getirmek amacıyla Çapa Tıp Fakültesinin Anatomi Bölümü ile görüştük. Kendileri otopsi yapılmış olan bedenlerin tıp fakültesinde kadavra olarak kullanılmaya uygun olmadığını ilettiler. Ancak adli tıpdaki incelemeyi yapan doktorumuz kendilerinin eğitim amaçlı kullanmak için tüm bedenini değil ancak topladıkları parçaların 3 ay boyunca öğrenciler tarafından incelendiğini ilettiler. Bu çerçevede Mehmet'in arzusu kısmen yerine gelmiş oldu."