BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,73
ALTIN 2.490,42
HABER /  MEDYA

Mehmet Özhaseki, Gökçek'in attığı tweetleri silmesiyle ilgili konuştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki katıldığı canlı yayında başta seçim gündemi olmak üzere çok sayıda soruya yanıt verdi.

Abone ol

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kendisi hakkında attığı tweetleri silmesiyle ilgili açıklama yaptı. Özhaseki, "Sayın Melih Gökçek'le 25 yıla dayanan bir arkadaşlığımız var.'' derken tweetleri neden sildiğini henüz konuşmadıklarını ifade etti.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programına konuk olarak soruları yanıtladı.

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Melih Gökçek'in kendisi hakkındaki "Ankaramızın adayı Sayın Mehmet Özhaseki. Sayın Özhaseki'ye, diğer adaylara ve ittifakın adaylarına başarılar diliyorum" tweetini kaldırmasıyla ilgili, "Sayın Melih Gökçek'le 25 yıla dayanan bir arkadaşlığımız var. (Tweetleri neden sildi?) Onu konuşmadık. İlk görüşmemizde konuşacağız." dedi.

"MAL BULMUŞ GİBİ SALDIRDILAR"

Özhaseki, katıldığı canlı yayında, Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Twitter'da kendisi ile ilgili attığı tweetleri silmesiyle ilgili konuştu. Özhaseki, "CHP'nin yandaş gazetesi mal bulmuş mağribi gibi saldırdılar bu işe." dedi.

OLAY NEYDİ?

Melih Gökçek AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki için ''AK Partimizin 60 Belediye Başkan Adayı belli oldu. Ankaramızın adayı Sayın Mehmet Özhaseki. Sayın Özhaseki'ye, diğer adaylara ve ittifakın adaylarına başarılar diliyorum" ifadelerini kullanmıştı. Gökçek, daha sonra attığı bu tweetleri silerek "Gökçek, Özhaseki'ye verdiği desteği geri çekti" tartışmalarına neden olmuştu.

"PROJELERİM İNŞAAT ODAKLI OLMAYACAK"

(Gökçek'ten farkınız ne?) Her yiğidin yoğurt yiyiş tarzı var. Polemiklerden uzak durup, hizmete yöneldim. Bu süreçte siyasiler bana sataştılarsa sadece cevap hakkımı kullandım. İşimi yaptım. Bu benim tarzım. Şehri beraber yönetmeyi çok seviyorum. Kendi şehrimde ne kadar sivil toplum örgütü varsa onlara danışarak yaptım. Şoförler hakkında karar vereceksem onlarla konuşup, ikna etmişimdir. Ortak kültürle, biz kültürüyle yönetmeyi seviyorum. Projelerim asla inşaat odaklı olmayacak.

"KENDİNİZİ KAYBEDİYORSUNUZ"

(Tweet atmayı düşünüyor musunuz?) Hayır hiç sevmiyorum. Atmayacağım. Orada başka bir alem var. Oraya daldığınız zaman kendinizi kaybediyorsunuz, orada uzak durmakta fayda var.

"Sayın Gökçek'ten destek tweeti bekliyor musunuz? Kendisinin göz rahatsızlığı varmış." sorusuna ise, "Kendisine programdan çıkınca bir geçmiş olsun derim.

"SAYIN KILIÇDAROĞLU BENİM HAKKIMDA ÇOK AYIP SÖZLER SÖYLEDİ"

"Sayın Cumhurbaşkanımızla tanışmam 25 yıl öncesine dayanıyor. Hulusi Paşa ile herhalde birkaç yıla dayanıyor. Ben hiç kimseye sataşmadan, yalan söylemeden bir seçim kampanyasını atlatacağımı düşünüyorum." diyen Özhaseki, " Şimdi karşı taraftan algı operasyonu başladı. Bunun da başını Kılıçdaroğlu çektiği için cevap vermesem olmaz. 'Kızılay'da bıraksak Sincan'ı bulamaz' demiş. Ne kadar ayıp! Kayserili olmama vurgu yapmış. Aynı seviyede 'Tuncelili birisinin CHP Genel Başkanlığına gelmesi' desem ne kadar ayıp olur. Bunu yakıştıramam. Keşke bunları değil de 'Ankara'da ne yapacak?' diye sorsaydı. Ankara'nın 1/100.000'lik planlarına imza atan benim. Mogan Gölü'nden başlayarak temizlik çalışmalarını başlatan benim. Şimdi siz Ankara'da Çevre Şehircilik Bakanısınız ve Ankara'yı bilmiyorsunuz." ifadesini kullandı.

"ANKARA'YI SOKAK SOKAK BİLİRİM, SİNCAN'IN YOL ÇALIŞMASINDA BEN VARIM"

Özhaseki Kılıçdaroğlu'na ilişkin, "Kendisi İstanbul büyükşehir adaylığında Kağıthane'ye Kağıttepe demişti. Daha önce Ankara'da Vedat Dalokay belediye başkanıydı. Kendisi nereliydi? Elazığ idi.Ne kadar ayıp bir şey mikro milliyetçilik yapmak. 17 yaşında Ankara'ya geldim. 3-5 sene kaldım. Kızım Ankara Üniversitesi eczacılığı kazandı. Ben de 1-2 haftada bir Ankara'ya geliyordum. 3 dönem Ankara'da milletvekiliyim. Bütün bunlara karşı 'Ankara'yı bilemez' diyorsa hakikaten çok ayıp. Gençliğimde Kızılay sorumlusuydum. Sokak sokak her tarafı bilirim. Sincan'a yapılacak yolun genişletilme çalışmasının içinde bulunan birisiyim." diye konuştu.