BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,18
HABER /  MEDYA

Mehmet Metiner'den Mahçupyan'a ağır yanıt

Yeni Şafak gazetesi Mehmet Metiner ve Etyen Mahpçupyan arasındaki 'yolsuzluk' kavgası tüm hızıyla sürüyor.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Yeni Şafak gazetesi yazarı ve AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, Etyen Mahçupyan'la girdiği polemiği köşesinden sürdürmeye devam ediyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan’la yolsuzluk polemiği yaşayan ve Mahçupyan’a “Haddini bil” diyen AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, “Mahçupyan ‘tedbir’ bahsinde akıllanmış. Sevindim. ‘Güç’ bahsinde de akıllanması dileğiyle” dedi.

NE OLMUŞTU?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, başdanışmanı Etyen Mahçupyan'ın "Yolsuzluklar palavra değil, var" açıklaması AK Parti'de tepkilere neden olmuş, Mehmet Metiner, “AK Saray üzerinden yolsuzluk iddialarının gündeme taşınmak istendiği bir dönemde 17-25 Aralık sürecindeki yolsuzluk iddialarının tamamen palavra olmadığını söylemek hangi akla hizmettir? Var mı deliliniz?” diye sormuştu.

Metiner, “Hepimizin bulunduğu konumlar zaman zaman farklılaşabilir. Herkes/hepimiz bulunduğumuz makama göre konuşmak mecburiyetindeyiz… ‘Ben makamın gereklerine göre değil, doğru olduğuna inandığım şeyi söylerim!’ rolüyle kişisel prestij kazanma yoluna gitmek, temsil edilen makama da çok büyük bir haksızlık anlamına gelir” diye yazmıştı.

METİNER TEDBİRİNİ ALSIN

Mahçupyan Metiner’e bir kez daha Akşam gazetesindeki köşesinden yanıt vermiş, “Mehmet Metiner beni doğru olduğuna inandığım şeyleri söylediğim için kınamış. İşgal ettiğim makama göre konuşmalıymışım. Belki de yeni Türkiye’de insanlar makama göre doğruları eğip bükmek istemeyebilirler. Metiner tedbirini alsın derim…” demişti.

Polemiği sürdüren Mehmet Metiner, Yeni Şafak gazetesinin 2 Aralık tarihli nüshasındaki yazısında Mahçupyan'a, "Bu bir güç gösterisi mi? Beni makamla korkutuyorsan bil ki yanlış yoldasın" karşılığını vermişti. "Bir danışmana akıllı olmak yakışır. Bir de haddini bilmek" diyen Metiner "Unutma ki ben seçilmiş bir milletvekiliyim. Kendisine parmak sallayacağın biri değil" ifadesini kullanmıştı.

Mehmet Metiner’in Yeni Şafak gazetesinde “Yolsuzluğa sıfır tolerans” başlıklı bugünü yazısına şu notu düştü: Mahçupyan “tedbir” bahsinde akıllanmış. Sevindim. “Güç” bahsinde de akıllanması dileğiyle.