BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,65
ALTIN 2.521,65
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Mehmet Metiner: İmralı'daki de duysun bunu

AK Partili Mehmet Metiner, Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sert çıkışına tepki gösterdi

Abone ol

Demirtaş’ın iki yüzü olduğunu belirten AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Kürt seçmenin hangi Demirtaş’a oy vermeleri gerektiğini iyi belirlemeleri gerektiğini söyledi.

A Haber’de Salih Nayman’ın moderatörlüğünde yayınlanan Memleket Meselesi programında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamaları değerlendirildi. Metiner, Selahattin Demirtaş'ın tepki çeken konuşması ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Bir yandan beyaz Türklere güzel görünmeye çalışan Demirtaş varken bir yandan çözüm sürecinin iyiye gitmesinin karşısında olan bir Demirtaş olduğunu söyledi.

BEYAZ TÜRKLERE ŞİRİN OLMAYA ÇALIŞIYOR

Çözüme karşı, Kürt meselesine karşı bütün Beyaz Türklere şirin görünmeye çalışan bir Demirtaş var, çözümün mimarı olan Recep Tayyip Erdoğan’a, AK Parti hükümetine karşı düşmanlık güden bir Demirtaş var. Kürtler hangi Demirtaş’tan yana oy kullanacaklarına karar versinler. Birinci Demirtaş, Türkiye’nin demokratikleşme sürecine zarar veren bir Demirtaş’tır. Çözüm sürecine zarar verendir. İkinci Demirtaş; boyuna, posuna bir aynaya baksın, Beyaz Türklerin sevimli yüzü olabilir ama Kürtlerin artık utanç duyacağı bir isim. Ben bir Kürt olarak artık Selahattin Demirtaş’ın bir başka yerin adamı olduğu kanaatindeyim. İmralıdaki de duysun bunu. Kandil’de Cemil Bayık’ın söylediklerini İmralı’ya okutmak lazım. Ahmet Şık’a Cumhuriyet Gazetesi’nde verdiği beyanatları okuması lazım. Kendisi İmralı’da ne söylüyor. Kandil’de Cemil Bayık ne söylüyor, Türkiye’de Selahattin Demirtaş ne söylüyor. Böyle bir kafa karışıklığı olmaz, böyle bir çözümsüzlük siyaseti olmaz.

ERDOĞAN’A ‘OLAMAZSIN’ DİYENLER HEP KAYBETTİ

Programa katılan Emekli Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek, Selahattin Demirtaş'ın grup toplantısındaki sözlerini değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a başkan olamazsın sözlerinin altında tehdit olduğunu vurgulayan Petek, Erdoğan'ın siyasi geçmişinden örneklerle önemli açıklamalarda bulundu. Daha önceleri Cumhurbaşkanı olamazsın, muhtar bile olamazsın diyenlerin hep kaybettiğini hatırlatan Reşat Petek, Demirtaş’a da hak ettiği cevabın millet tarafından verileceğini vurguladı.