BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,07
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Karabekir'in ailesi: O vatan haini cenazesini...

ACIBADEM'de muhtarı öldüren yüzbaşının cenazesi ortada kaldı. Yüzbaşı Mehmet Karabekir'in ailesi cenazeyi istemedi.

Abone ol

İSTANBUL Acıbadem'de 15 Temmuz darbe girişimine tepki gösteren mahalle muhtarı Mete Sertbaş Mehmet Karabekir tarafından vurulmuştu ve hastaneye kaldırılmaması için yüzbaşı Mehmet Karabekir kimseyi yaklaştırmamıştı.

Darbe gecesi Mehmet Karabekir bir grup asker ile Türk Telekom binasını ele geçirmeye çalıştı. Ancak özel harekat polislerinin müdahaleleriyle bu girişim önlendi. Olayların yaşandığı sıra Mete Sertbaş Türk Telekom binasını ele geçirmek isteyen askerlere karşı tepki gösterdi ve önlemeye çalıştı. Ancak mahalle muhtarının bu çabaları yeterli olmadı ve vurularak şehit oldu.

Darbe girişimlerinin ardından yakalanan askerlerin üzerinden çıkan telefonlardaki whatsapp ve mesajlar kontrol edildiğinde, Mehmet Karabekir'in attığı mesaj tüyler ürpertti. Mehmet Karabekir darbe girişiminde bulunan arkadaşlarına 'sakın tereddüt etmeyin vurun' mesajını atmıştı.

AİLESİNİ CENAZESİNİ İSTEMEDİ
Yüzbaşı Mehmet Karabekir'in kardeşi yaşanan olaylar sonrasında açıklamalarda bulundu. Ailesinden böyle bir vatan haini çıktığı için üzgün olduğunu belirten Murat Karabekir cenazesini istemediklerini belirtti.