BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.439,78
HABER /  DÜNYA

Mehmet Haberal yemin etti

Ergenekon Davası kapsamında tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edilen CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, TBMM 24. Dönem 4. Yasama...

Abone ol

Ergenekon Davası kapsamında tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edilen CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, TBMM 24. Dönem 4. Yasama Yılı’nın ikinci gününde Genel Kurul’da yemin etti.
CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın TBMM’de yemin etmesini izlemek için çocukları Solmaz, Erkan, Kemal, Murat Haberal, ve kardeşleri Ali ve Osman Haberal, üniversiteden mesai arkadaşları, Zonguldak’tan gelen misafirleri ve partililer Genel Kurul Salonu’nda izleyici locasına alındı. Haberal ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li milletvekillerinin alkışları arasında salona girdikten sonra CHP grubunun ilk sırasına oturdu.

F.BAHÇELİ BAŞKANVEKİLİNDEN G.SARAY’A BAŞARILAR
Yoklama esnasında bazı milletvekilleri Haberal’ın yanına gelerek tokalaşıp kendisini tebrik etti. Meclis Genel Kurulu’nun 2. oturumuna başkanlık yapan Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, kısa bir konuşma yaptıktan sonra 24. Dönem 4. Yasama Yılı’nın başarılı geçmesini temenni etti. Fenerbahçeli olduğunu söyleyen Bahçekapılı, bugün oynanacak Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’a başarılar diledi.

"DEMOKRASİ AYIBIDIR"
Meclis Başkanvekili Bahçekapılı daha sonra, yemin etmek üzere Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ı kürsüye çağırdı. CHP’li milletvekilleri Haberal’ı ayakta alkışlarken, Haberal kürsüde yemin ettikten sonra yine alkışlarla CHP grubundaki yerine oturdu.
Ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamza Çebi, “Hala 7 milletvekilimiz tutuklu bulunmaktadır. Sayın Başbakan’ın Demokratikleşme Paketi açıkladığı bir dönemde 7 milletvekilinin tutuklu bulunması bir demokrasi ayıbıdır” ifadelerini kullandı.
(iİHA)