BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Mehmet Gül yaşamını yitirdi

MHP eski İstanbul Milletvekili Mehmet Gül, hayatını kaybetti. Gül, geçirdiği rahatsızlık dolayısıyla bir süredir tedavi görüyordu.

Abone ol

MHP eski İstanbul Milletvekili Mehmet Gül, Ukrayna'da vefat etti. İş için Ukrayna'da bulunduğu belirtilen Mehmet Gül, bugün kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Mehmet Gül'e, Kasım 2007'de Memorial Hastanesi'nde karaciğer nakli yapılmıştı.


Yozgat'ta, 1950 yılında doğan

BU SÖZLERİ OLAY YARATMIŞTI

MHP içinde bile en uçtaki milliyetçilerden olan Mehmet Gül, "Dağda ölen PKK’lılar da bizim şehidimizdir" diyerek tepki toplamıştı. İşte o açıklamaları;
"Dağda ölen PKK’lılar da öldükleri andan itibaren bizim şehidimiz. Atatürk nasıl ki Çanakkale’de savaşırken ölen Anzaklar’ın anneleri geldiği zaman, ’Artık onlar bizim de evlatlarımızdır’ diyor. Onun gibi PKK’lıların anne babaları da bizim vatandaşımız. Çocukları kandırılmış, dağa çıkmış. Sonunda da bedelini canlarıyla ödemiş. Onlar artık bizim şehitlerimiz. Biz toplum olarak Hakkari ve Edirne’yi farklı tutamayız! Onların hepsi bizim vatandaşımız. Herkes bunu yüksek sesle söylemeye başlamalı. Ve eğer komşusu Kürtse onu daha çok sahiplenmeli. Çünkü bizim gücümüz şehit verebilmekten geliyor. Amerika’da, 30 asker tabutta gidiyor diye ülkelerine millet ayağa kalkıyor. Biz hâlâ İdil’de bile davul zurnayla yolluyoruz çocuklarımızı askere.

Mehmet Gül, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Gül, 21. Dönem milletvekili olarak TBMM'ye girmişti.


Mehmet Gül, evli ve 3 çocuk babasıydı.

Mehmet Gül'ün sık sık işadamı kimliğiyle Ukrayna’ya gittiği ve oradaki işadamlarıyla temaslarda bulunduğu bildirildi.

YOĞUN TEMPOYU KALDIRAMADI


Gül'ü hastanede yalnız bırakmayan yakınları, eski milletvekilinin ameliyat geçirmiş vücudunun Ukrayna'daki yoğun çalışma temposunu kaldıramadığını ifade ettiler. Gül'ün yüksek ateş belirtisiyle acile kaldırdıklarını anlatan yakınları, rahatsızlığının büyük ihtimalle soğuk algınlığı nedeniyle başladığını aktardılar.

NAAŞI CUMARTESİ YURDA GELECEK

8 Mart'ta Ukrayna'ya gelen işadamı ve eski milletvekili Gül, Çernovskiy ve Çerkasy şehirlerinde temaslarda bulunmuş ve daha sonra Kiev'e geçmişti. Gül'ün resmi ölüm işlemleri, işadamı arkadaşları ve bir akrabası tarafından yarın Ukrayna nüfus ve Türkiye büyükelçiliğinde yapılacak. Gül'ün naaşı ise Cumartesi günü Kiev-İstanbul uçağıyla yurda getirilecek.

ÜLKÜCÜ HAREKETİN LİDERİ

1950 yılında Yozgat’ta doğan Mehmet Gül, bir dönem ülkücü hareketin liderliğini de yapmıştı.

Türkiye, onun adını ilk olarak 16 Mart 1978’de İstanbul Üniversitesi’nde okuldan çıkan öğrencilerin üzerine ateş açılmasıyla tanıdı. 7 kişinin öldüğü, 41 kişinin de yaralandığı olaya Gül’ün de adı karışmıştı. Gül, yargılandığı bu davadan beraat etmişti.

NASIL MİLLETVEKİLİ OLDU?

Mehmet Gül, 21. dönemde MHP’den İstanbul Milletvekilli olarak seçildi. Milletvekilliği döneminde ilginç çıkışlarıyla tanınan Gül, bazı milletvekilleriyle birlikte Küba’ya giderek, başında Che beresiyle kurt işareti yaparak poz verdi.

Daha sonra Devlet Bahçeli tarafından MHP’den uzaklaştırılan Gül’ün ismi Matkap Operasyonda da geçti.

Kendilerini “JİTEM’ciyiz, Yeşil`in adamıyız” diye tanıtarak çalıştıkları öne sürülen suç örgütüne yönelik operasyonda aranan Mehmet Gül, bir süre sonra İstanbul Emniyeti’ne giderek ifade verdi. Gül, Emniyet’ten ayrılırken “Yanlışımız olmaz. Buna mazimiz ve bugünkü durumumuz kefildir” dedi.