BIST 9.530
DOLAR 32,48
EURO 34,79
ALTIN 2.478,70
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Görmez o resmi görünce bakın ne yapmış?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in iade ettiği makam aracıyla ilgili ilginç ayrıntılar aktardı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in sosyal medyada sarığının üzerinde Mercedes resmi iliştirildiğini görünce arabayı durdurup evine yaya gittiğini söyledi.

Aracın 1 milyon TL değil 320 bin lira olduğunun altını çizen Erdoğan, ayrıca Arnavutluk'ta 'paralel yapılanmayla' ilgili ilginç bir olayı paylaştı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e Diyanet Vakfı’nın bütçesinden tahsis edilen Mercedes marka makam aracı gündemdeki yerini koruyor.

Görmez'in "ibret-i alem olsun" diye iade ettiği arabayla ilgili Erdoğan, Arnavutluk ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere yeni bilgiler verdi.

Yeni Şafak'tan İbrahim Karagül, Erdoğan ile yaptıkları sohbeti okurlarıyla paylaştı. İşte araç polemiğiyle ilgili Erdoğan'ın gazetecilerin sorularına verdiği yanıt:

Arnavutluk'taki imam hatipleri paralel yapı kullanıyormuş deniliyor?
Medreseleri kastediyorsunuz sanırım.. Size ilginç bir şey anlatayım. Malum yapıdan biri zamanında Diyanet İşleri Başkanımıza gelmiş. Paralelin ileri gelenlerinden, şu anda kaçak olan biri... Demiş ki, 'Normalde biz cami işleriyle uğraşmayız ama Arnavutluk bir istisna. Burada müftülüğü biz halledeceğiz'... Tabi Mehmet Hoca da (Görmez) şaşırmış. Bu benim görevim demiş, bana böyle bir şeyi hangi cüretle teklif ediyorsunuz' diye itiraz etmiş... O zaman ki Arnavutluk yönetimi de malum yapının telkini neticesinde, Arnavutluk'taki Diyanet İşleri Başkanlığı görevini, Boğaziçi Psikoloji mezunu birine vermiş. Kendisi Türkiye'de imam hatipin sadece orta kısmını okumuş. Halen de aynı görevi yapıyor ama Balkanlardaki müftüler tarafından kabul görmüyor.

sarikli-mercedes.jpg

1 MİLYON TL DEĞİL 300-320 BİN LİRA

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'le ilgili araç polemiğiyle ilgili ne diyorsunuz?
Ben bu konuda ne düşündüğümü meydanlarda da söyledim. Bir kere o Mercedes'in iddia ettikleri gibi 1 milyon TL falan olması için zırhlı falan olması lazım. O tür normal Mercedes'lerin fiyatları 300-320 bin TL civarındadır. Kaldı ki artık eski dönemlerde değiliz. O tür araçlara artık herkes binebiliyor. Üstelik Diyanet İşleri Başkanı'na tahsisli bir araçtan söz ediyoruz. Kendisine de ifade ettim: 'O gazete böyle yazmış filanca şöyle yazdı diye o şekilde davranmanız pek doğru olmadı' dedim. Ama sosyal medyada sarığının üzerinde Mercedes resmi iliştirildiğini görünce ciddi manada üzülmüş. Arabayı durdurmuş. Oradan inip eve yaya gitmiş. Gerçekten çok üzülmüş. Adamcağızın oturduğu evi bile yalanlar eşliğinde polemik konusu yapıyorlar. Ev zaten Diyanet'e ait bir ev.

Diyaneti neden bu süreçte hedef aldılar?
Zaten malum çevreler, Diyanet'ten hiç haz almadılar. Yani bunlar artık bir çok yerde dökülmeye başlayınca adeta buradan kendilerince bir rövanş alma gibi bir yola girdiler.

Paralel yapı Diyanet, TİKA yani bunların yurtdışındaki faaliyetlerinden rahatsızlar?
Aynı şekilde tabi Yunus Emre Vakfı'ndan da rahatsızlar. Onların alanlarına girdiği için. Mesela DEİK. Onların yurtdışındaki tüm alanlarına giriyor. Tabi bu da onları rahatsız ediyor. Şimdi mesela biz Maarif Vakfı'nı kuruyoruz. Vakıf kurulduğu andan itibaren. MEB, Maarif Vakfı herhangi bir ülkenin eğitim bakanlığıyla ilişkiye girip orada işleri ele alacaklar.

ucak.20150515080640.jpg