BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,65
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Görmez Mekke'nin sokaklarına isyan etti

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Mekke sokaklarındaki pis koku için 'Müslümanlığa yakışmıyor' diyerek tepki gösterdi.

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez, bu yıl 2 milyon 85 bin 238 kişinin Hac yaptığı Mekke’de yaşanan temizlik sorununa isyan ederek tepki gösterdi.

Görmez, “Allah, Müslümanlara temizlik alışkanlığı edindirmek için abdesti farz kıldı ama hâlâ İslam alemi temizliğin ne olduğunu, suyu kullanmayı bile bilmiyor” dedi.

"HZ. MUHAMMED GÜNDE 5 KEZ ABDEST ALMAYI ÖĞRETTİ"

Hac organizasyonu nedeniyle Mekke’de bulunan gazetecilerle bayramlaşan Görmez, Mekke sokaklarına yayılan çöp manzarası ve pis kokuya dikkat çekerek şöyle konuştu: “İslam dünyasının zenginleri Hacca gelmiyor. Gelenler orta halli insanlar ve fakir fukara. Lüks otellerde kalan hacı sayısı 50 bin. Hz. Muhammed, Müslümanlara temizlik alışkanlığı edindirmek için, sadece namaz için değil, yemek yedikten sonra da ellerini yıkamaları için abdest alma kuralı getirmişti. Bu toplumu, Hz. Muhammed temizlikte, suyla tanıştırdı. Günde 5 defa abdest almayı öğretti. Diş fırçalamanın ne olduğunu bilmeyen bir topluma günde 5 kere diş fırçalamayı öğretti.

"BURASI ADETA İSLAM DÜNYASININ LABORATUVARI"

‘Soğan ve sarımsak yediyseniz mescide gelmeyin’ dedi. İslamiyet’te öyle temizlik telkini var ki, başka hiçbir dinde bunu göremezsiniz. Ama biz hâlâ Hz. Peygamber’in temizlik noktasında gösterdiği hedefe dahi varabilmiş değiliz. Bakan da, bunun Müslümanlıktan kaynaklandığını zannedecek. Burası adeta İslam dünyasının laboratuvarı. Dünyadaki sosyal bilimcilerin, İslam dünyasını tahlil için kutsal topraklara gelip hacılarla konuşup değerlendirme yapması gerekir. Burası, hem iyiliklerimizi hem kusurlarımızı hem de İslam dünyasının içine düştüğü sefaletin her çeşidini görebileceğimiz bir yer.”