BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.428,85
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Görmez: FETÖ hiç fakir okutmadı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, FETÖ yapılanmasıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, FETÖ yapılanmasının yurt dışındaki okullarında sömürge aydınları yetiştirdiğini söyleyerek, örgütün hiç fakir okutmadığını ifade etti.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan haberde Mehmet Görmez şu tespitlerde bulundu: “Küresel kötülüğün temsilcileri İslam'ın yükseldiği coğrafyalara iki nifak tohumu gönderdi. Bunlardan ilki, Orta Doğu'da şiddet üreten fikir ve düşüncelerdir. Diğeri ise sömürge faaliyetlerini arttıracak, sömürge aydınları yetiştirecek okullardır. 80'li-90'lı yıllarda hepimizin büyük bir gıptayla izlediği Orta Asya, Afrika, Balkanlar ve Avrupa'daki okullar, bu amaç için yürütülen bir projedir.

"ÜLKEMİZİN TARİHİNİ İSMİNİ GÜCÜNÜ KULLANARAK YAPTILAR" 
FETÖ'nün globalleşen ihanet okulları hareketi, sadece İzmir'den bir vaizin ortaya çıkmasıyla büyüyen bir hareket ve proje olarak görülmemelidir. Bu ülkenin içerisinden çıkarılmış bir yapı, bütün bu coğrafyalarda sömürge aydınları yetiştirmek üzere harekete geçirilmiş. Eş zamanlı olarak Afrika'da, Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla kurulan ülkelerde, Balkanlar'da ve Avrupa'da sömürge aydınları yetiştirmek üzere okullar kurulduğuna şahit olduk. Bunun, ülkemizin tarihini, ismini, gücünü kullanarak yapıyordu. FETÖ'nün özellikle yurt dışındaki okullarında hiç fakir çocuk okutmadılar. Güç kazanabilecekleri zenginlerin ve yöneticilerin çocuklarını teslim almak için okuttular. FETÖ'nün ihanet tablosunda sadece ülkemiz değil, bu coğrafya da yer almaktadır."