BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.435,32
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Mehmet Bekaroğlu'na sürpriz davet

HAS Parti'nin önemli isimleri paylaşılıyor. Kurtulmuş AK Parti'ye giderken, geride kalan Bekaroğlu'na da CHP göz dikti.

Abone ol

Siyaset arenasında enteresan gelişmeler yaşanıyor. Tasfiye olan HAS Parti'nin Genel Başkanı AK Parti'ye doğru yürürken, sürpriz Bekaroğlu'nda yaşandı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye gitmeyen ve sert bir muhalefet sergileyen Bekaroğlu'nu partisine davet etti.

NUMAN KURTULMUŞ'A YAKIŞTIRAMAM

Kurultay öncesi Hürriyet'i ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, HAS Parti'deki gelişmeleri değerlendirdi. Numan Kurtulmuş'u AK Parti tercihi nedeniyle eleştiren Kılıçdaroğlu,
"Sayın Erdoğan’ın çağrısı yeni değil aslında, defalarca benzer çağrılar yaptığını biliyoruz. Her seferinde Numan Bey ‘Gelmem’ dedi ve gerekçelerini kamuoyuyla paylaştı. ‘Kul hakkı, ABD’nin bölgedeki taşeronu, firavun’ gibi suçlamalarda bulunarak reddetti çağrıları. Bu sefer Numan Bey’e bir söz verilmiş olduğu görülüyor. Örneği İstanbul Anakent Belediye Başkanlığı ya da Erdoğan sonrası AKP’nin genel başkanlığı gibi.  O zaman bu ‘Düşüncelerini insanlar koltuk uğruna satıyorlar’ demektir. Eğer bu nedenlerle gitmişse, ben bunu Numan Kurtulmuş’a yakıştıramam" dedi.

BEKAROĞLU'NA KAPILAR AÇIK

Kemal Kılıçdaroğlu, Kurtulmuş ile AK Parti konusunda ayrı yollara düşen Mehmet Bekaroğlu'na ise CHP'nin kapılarını açtı.

Kılıçdaroğlu bu konuda şöyle dedi;

"Sayın Mehmet Bekaroğlu CHP’ye gelirse mutluluk duyarız. Onun duruşu, ilkeleri ortada, hepimizin saygı duyduğu bir insan. Benim de şahsen saygı duyduğum bir insan."

KADIN CUMHURBAŞKANI OLSUN

CHP Lideri, ABdullah Gül'den sonra Çankaya için bir kadın cumhurbaşkanı hayal ettiklerini de açık etti. Köşk hesaplarıyla ilgili şunları söyledi;

"Herkesin saygı duyduğu, cumhurbaşkanlığı makamına yakıştırdığı, bilgisi, birikimi, yabancı dili olan biri olabilir. Ama cumhurbaşkanlığı için önereceğiniz kişinin koyu bir partili olmaması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’na bir kadının 21’inci yüzyılın ilk çeyreğinde yakışacağına inanıyorum. Neden bir kadın aday olmasın?

Erdoğan cumhurbaşkanlığını çantada keklik görmesin

Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığını çantada keklik görüyor. Yok böyle bir şey. Kendisiyle sorunu olan, kendisiyle kavgalı olan, insanları aşağılayan, toplum üzerinde baskı kuran bir insan nasıl bu ülkede cumhurbaşkanı olur? Sağduyusu olan bir insan, nasıl böyle birini cumhurbaşkanı olarak kabul edebilir? Ben halkın böyle bir cumhurbaşkanına izin vereceğini düşünmüyorum. Kendilerine göre bazı hesapları olabilir, ama başarılı olamayacaklar. Halkın sağduyusuna güveniyorum ben. Cumhurbaşkanlığı farklı bir yer. Cumhurbaşkanı olabilmeniz için toplumun bütün değerlerine saygılı olmanız lazım."