BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.309,53
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Baransu'dan bomba iddialar!

Cemaat ilk kez böyle bir açıklama yaptı. Hükümet ile köprüler atıldı mı? Yerel seçimler öncesi bu hükümeti nasıl etkileyecek?

Abone ol

İNTERNET HABER - Bugüne kadar çok defalar cemaat ile AK parti arasında bir kavga olduğu yazıldı çizildi.

Alttan alta süren bu kavga en son Sabah'ın başyazarı Mehmet Barlas ile Zaman'ın tepe ismi Ekrem Dumanlı atışması ile su yüzüne vurdu.

Bugün Cemaat'in Yazarlar Vakfı'ndan gelen açıklama ise bir ilk. Cemaat bu açıklama ile hem kırgınlığını ortaya koydu hem de kavga var iddialarını doğrulamış oldu.

Peki Cemaat niye böyle bir açıklama yaptı?
Neden şimdi?
Yerel seçimler öncesi hükümete gözdağı mı vermek istedi?
Bu açıklama AK Parti ile olan tüm köprüleri atmak manasına mı geliyor?
AK parti ile Cemaat niye kavga etti?


CEMAAT KİME DESTEK
VERECEK?


Yerel seçimler öncesinde yaşanan
bu yol ayrımı AK Parti'yi nasıl etkiler?
Cemaat başka bir partiye oy verir mi?

Mehmet Baransu'nun iddiasına göre
Cemaat yerel seçimlerde parti yerine
aday bazında destekleme yolunu
seçebilir.

Bu noktada da Mustafa Sarıgül'e
destek vereceği iddiaları tamamen
gerçek dışı.

Kesin olan Cemaat'in Ankara'da
Melih Gökçek'i destekleyeceği.

SIR GÖRÜŞME

Taraf'ın olay yaratan haberleri ile bilinen ismi Mehmet Baransu'ya bu soruları yönelttik ve çarpıcı iddialarla dolu cevaplar aldık.

Gazetecilik yaşamı boyunca ilk kez Cemaat'ten böylesine bir sert açıklama geldiğine tanık olduğunu söyleyen Mehmet Baransu, iplerin ne zaman koptuğunu anlattı.

İnternethaber'e konuşan Baransu, geçtiğimiz haftalarda Zaman'ın tepe ismi Ekrem Dumanlı ile Başbakan Erdoğan'ın özel bir görüşme yaptığını söyledi. Baransu'nun yorumuna göre bu görüşmede taraflar birbirlerine son sözlerini söylediler. Gelen açıklama o görüşmenin sonucu.

BELGELER ÇIKABİLİR

Baransu'nun aktardığına göre son bir buçuk yıldır perde arkasında devem eden gerilim, bugünkü açıklamayla aleniyet kazandı. İktidarın bürokrasideki tasfiyesi, cemaate açıktan savaş ilan etmesi olayların bu noktaya gelmesinin ana nedeni. Yine Baransu'nun iddialarına göre MİT'in cemaate yönelik fişleme belgeleri de bu dönemde kamuoyuna yansıyabilir. Vatandaş perde arkasındaki gerilim ve savaşın hangi noktalara ulaştığını görebilir.

CEMAAT AK PARTİ'NİN KENDİNE GELMESİNİ İSTİYOR

Mehmet Baransu'ya göre 1.5 yıllık birikimin sonucunda Cemaat böyle bir açıklama yaptı. Peki Cemaat'in hedefi ne? Bu açıklama neden yapıldı? Mehmet Baransu, buna "Cemaat, AK parti'nin kendine gelmesini istiyor" sözleri ile yorum yaptı.

Baransu'nun açıklamalarına göre hükümet dershaneleri ve cemaatin okullarını kapatırsa bu ters teper. Zira cemaat içinde olup da Erdoğan'a sempatisi hayli yoğun olan bir çok işadamını da küstürmüş olacaklar.

KİM KARLI ÇIKAR?

Hükümet ile Cemaatin bu yol ayrılığından karlı çıkacak olan kısa vadede hükümet olacak. Ancak Baransu'nun dediğine göre uzun vadede Cemaat karlı çıkan taraf olur. Zira eli temiz.

Baransu yorumunu AK Parti'nin uzun süredir iktidarda olmasına bağlıyor ve "Daha biz 10 yıllık iktidarın kirli işlerini bilmiyoruz. Bu dönemde kirli işler dökülebilir" diyor.

CEMAAT AK PARTİ'NİN KİRLİ ÇAMAŞIRLARINI İFŞA EDEBİLİR

Mehmet Baransu'nun iddiasına göre 2014 Martı'ndaki yerel seçimler öncesi yaşanan bu ayrılık hükümeti çok zorlayacak. Baransu, "Yerel seçimler arefesinde bu kavga daha da büyürse bence Cemaat hükümetin kirli işlerini ifşa edebilir. Bu Tayyip Bey'in atacağı adımlara bağlı" iddiasında bulunuyor.


GÜLEN CEMAAT'İNİN YAPTIĞI AÇIKLAMA

Fethullah Gülen'in onursal başkanlığını yaptığı Gazeteciler ve Yazarlar vakfından açıklama.... Bu açıklamanın her satırı olay!

cemaatten-açiklama.jpg