BIST 9.684
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.500,44

Mehmet Aslan kimdir babası Fahrettin Aslan nereli

Mehmet Aslan 29 Nisan 1980 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Aslan'ın babası 'Gazinocular Kralı' olarak bilinen Fahrettin Aslan, annesi Arzu Aslan'dır. Mehmet Aslan birçok dizide ve filmde boy gösterdi.

Mehmet Aslan dizi ve sinema oyunculuğunun yanı sıra, babası Fahrettin Aslan'dan kalan şirketi de yönetiyor. Fransa'da eğitim alan Mehmet Aslan, oyunculuk yaparak Türkiye'de tanındı. 

Henüz evlenmeyen Aslan, 2017 yılında bir gazete verdiği röportajda  "Şu anda ciddi bir ilişkim var, ama göstermiyorum" diyen Mehmet Aslan, "Kim olduğunu söylemem. Ben zor bir koca, harika bir baba olurum. 5-6 çocuk yapacağım." ifadelerini kullanmıştı.

2015'TE MHP'DEN ADAY OLDU SEÇİLEMEDİ
Aslan'a miras kalan şirket turizm, gayrimenkul ve maden sektöründe faaliyet gösteriyor. Aslan siyasete MHP çatısı altında başlamıştır. Aslan 2014 yılında MHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür.

mehmet aslan

Aslan, bu görev sırasında uyuşturucu ile mücadele konusunda birçok sosyal projede yer almış, paneller, seminerler düzenlemiştir. Aslan daha sonra 7 Haziran seçimlerinde MHP'nin İstanbul 3. Bölge 6. sıra milletvekili adayı oldu. Aslan Meclis'e giremedi.

İYİ Parti: Aslan ile MHP'nin yolu MHP'deki kurultay tartışmaları sırasında ayrıldı. Muhalifler Koray Aydın, Meral Akşener, Ümit Özdağ ile birlikte hareket eden Mehmet Aslan, bu isimlerle birlikte İYİ Parti'yi kurdu. Aslan 24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti İstanbul milletvekili adayı gösterildi. Aslan yine Meclis'e girmeye hak kazanamadı.

MEHMET ASLAN'IN BABASI FAHRETTİN ASLAN:  Mehmet Aslan ünlü bir babanın oğlu. İlkokul mezunu olan babası sıfırdan Gazinocular kralı olarak şöhret yapan Fahrettin Aslan. Babasıyla ilgili ilginç anısını Mehmet Aslan şöyle anlatıyor:

fahrettin aslan

"Bir gün Fransa’dayım. Senatoda, senatörlerin olduğu bir yerdeyim. Babamı bekliyorum, staj için oradayım. İçeri girdi, herkes ayağa kalktı. Babamı tanıyan yok bu arada! Ama herkeste ‘biri geldi’ hissi yarattı adam, öyle bir karizması var! O gün babamla acayip gurur duydum! Ben öyle olmak istediğime o gün karar verdim! Düşünsene gece okullarında ilkokulu bitirmiş, tüberkülozdan ciğerinin bir bölümünü kaybetmiş bir çocuk. Ve orada önce İngilizce, sonra Fransızca ‘Oğlumu arıyorum’ dedi. Ben şoka girdim! O ana kadar babamın İngilizce ya da Fransızca bildiğini bilmiyordum"