BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.434,83
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Altana Balyoz koruması

Balyoz Planı'nda 'Tutuklanacak gazeteciler' listesinde yer alan Mehmet Altan'a katıldığı konferansta ultra koruma sağlandı.

Abone ol

Planı'nda 'Tutuklanacak gazeteciler' listesinde yer alan Mehmet Altan'ın Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nde verdiği konferansın güvenliği, 'Balyoz koruması'yla sağlandı.

Altan'ın konferans vereceği MÜSİAD Genel Merkezi'ne erkenden gelen polislerin giriş ve çıkışları sıkı denetime aldığı belirtildi. MÜSİAD'da ilk defa gözlemlenen bu durum, konferans sırasında da sürdü ve polisler salon kapısında nöbet tuttu.

ÖLDÜRMEK İSTİYORLAR, ÇÜNKÜ...

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre; Mehmet Altan, olağanüstü korumaya açıklık getiren konuşmasını şöyle sürdürdü: "Beni niye vurmak istiyorlar? Çünkü verdiğim vergiyi ve niye yeryüzü standartlarında değilim diye soruyorum. İnsani kalkınma endeksinde 82. sırada yönetiyorsun beni. Ama iyi yaşıyorsun. Niye vergimi kötü yönetiyorsun? Vergi verenim ama verdiğim verginin karşılığını alamıyorum." Türkiye'de 50 milyon seçmen bulunmasına rağmen 10 milyon kişinin vergi verdiğini, ancak bunların da verdiği verginin hesabını soramadığını vurgulayan Altan, Sayıştay kararı ile orduya verilen paraların denetlenememesini eleştirdi.