BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.410,51
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Ali Birand'ın görkemli vedası

Mehmet Ali Birand için son görevini yapmak isteyenler Teşvikiye camiinin avlusunu doldurdu. Camiye giden bütün yollar kilitlendi.

Abone ol

İNTERNETHABER - Mehmet Ali Birand'ın istediği gibi oldu. "Kimselere randevu verilmedi" bugün herkes onun Teşkivikey Camii'ndeki töreninde buluştu. Teşvikiye Camii'nin avlusu doldu taştı.


MEHMET ALİ BİRAND HABERLERİ

Mehmet Ali Birand'ın cenaze töreninden fotoğraflar

Birand'ın cenazesi böyle alındı

30365.jpg
Birand'ın eşi Cemre'den ağlatan söz

MEHMET ALİ BİRAND'IN MESAİ ARKADAŞLARI ONU ANLATTI

Davutoğlu Birand'la son akşamını anlattı

30359.jpg
Birand'ın doktoru nasıl öldü bilmiyor

Çelik Birand'ın belgesel sırrını açıkladı

MEHMET ALİ BİRAND'IN CENAZESİNE KİMLER KATILDI

Sadece mesai arkadaşları değil tüm medya ve siyaset dünyası da ordaydı. Dahası "kimselere randevu vermeyin" dediği izleyicileri de Birand için gelmişti.

Mehmet Ali Birand son kez yıllarını geçirdiği Doğan Center'daki işyerine gitti. Oradaki veda töreni herkesi ağlattı. Birand'a veda, eşinin deyimiyle "Tam onun istediği gibi, Cumhurbaşkanlarına layık" bir şekilde yapıldı.

CUMHURBAŞKANI DA GELDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başta olmak üzere siyasiler de cenazeye katıldı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK parti Genel Başkan yardımıcısı Hüseyin Çelik,  CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal, Gürsel Tekin, Hüsamettin Özkan, Mesut Yılmaz, işadamı Ali Ağaoğlu cenaze törenine katılıyor.

HABER DÜNYASI ORADA

Medya dünyası da "kimseye bugün randevu vermedi" ustaya veda için Teşvikiye Camii'nin avlusunu doldurdu. Ali Kırca, Saba Tümer, Soner Yalçın, Acun Ilıcalı göze çarpan isimler arasındaydı.

Kanal D çalışanları hayatlarının en zor günlerinden birini yaşadı. Bir yandan Birand'ın haberini canlı yayınla aktarırken, kameralar başka yöne döndüğünde gözlerinden yaş akıttılar.

Teşvikiye Camii'ndeki cenaze törenine katılan herkes "Erken kaybettik, onsuz zor olacak" sözçleri ile Birand'ı yad etti.

Birand'ın cenazesi Anadolu Hisarı'ndaki aile mezarlığında defnedilecek.

Stent değişimi sırasında kalbi duran, daha sonra doktorların müdahalesiyle hayata döndürülen ve yaşam destek ünitesine bağlanan Mehmet Ali Birand, önceki gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

BAŞBAKAN'DAN TAZİYE TELEFONU

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Birand'ın eşi Cemre ve oğlu Umur Birand'a taziyelerini iletti. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Erdoğan, aileyi telefonla aradı.

Görüşmede, Birand ailesi, yakınlarına ve medya camiasına sabır ve metanet dileğinde bulunan Erdoğan'ın, ünlü gazetecinin cenaze törenine hükümeti temsilen Bülent Arınç'ı, AK Partiyi temsilen de Hüseyin Çelik'i göndereceği bilgisi edinildi.

BEYAZ SARAY'DAN BAŞSAĞLIĞI

Birand için bir başsalığı da ABD'den geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, günlük basın toplantısına Birand'ın vefatından bahsederek başladı.

Birand'ın Türk medyasının en etkili isimlerinden biri olduğunu belirten Nuland, ''Birand'ın, ülkesi ve ülkesi ötesinde, hayatı boyunca basın özgürlüğüne yaptığı katkılarını selamlıyoruz'' dedi.

Nuland, Birand'ın, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da dahil, Türkiye ve uluslararası toplumdaki önde gelen kişilerle yaptığı keskin zeka ve kavrayışa sahip röportajlarıyla tanındığına dikkati çekerek, Birand'ın ailesi ve Türk medyasındaki iş arkadaşlarına başsağlığı diledi.

BİRAND İLE YAPILAN SÖYLEŞİ İLK KEZ YAYINLANDI

Gündemin odağındaki isim olan M. Ali Birand'ın daha önce yayınlanmamış röportajı dün akşam TRT Haber ekranlarında seyirci ile buluştu. Birand'ın kendi hikayesini kendi ağzından anlattığı röportajda usta gazetecinin mesleğe başladığı günlerden son nefesine uzanan görkemli hayatı gözler önüne serildi. Galatasaray Lisesi'nden Londra'daki BBC günlerine oradan Brüksel ve İstanbul'a uzanan gazetecilik mücadelesini anlatan Birand, yaşadığı bütün zorlukları izleyenlerle paylaştı.