BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.496,61
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Ali Birand yaşamını yitirdi

Mehmet Ali Birand basit bir ameliyat için hastaneye yatmıştı. Ama ameliyat masasındayken kalbi durdu. Birand'ı kaybetmek Türkiye'yi çok üzdü

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Mehmet Ali Birand, basit bir operasyon geçireceğini düşünüyordu. Stent değişimi için ameliyat masasına yattı. O masadan bir daha kalkamadı. Ünlü haber suncusu 71 yaşında hayata veda etti.



Mehmet Ali Birand ile Aydın Doğan'ın yol arkadaşlığı uzun yıllara dayanıyor. İkili patron çalışan ilişkisinden öte bir samimiyete sahipti. Birand'ın ölümü doğan'ı yıktı.
Dedi ki... ()





SİYASETÇİLER VE GAZETECİLER BİRAND İÇİN NE DEDİ?


AYDIN DOĞAN'IN KIZI ARZUHAN YALÇINDAĞ BİRAND'I ANLATIRKEN CANLI YAYINDA HIÇKIRIKLARA BOĞULDU

arzuhan-yalçindoğan-birand-için-ağladi.jpg


MEHMET ALİ BİRAND'IN UNUTULMAZ GAFLARI


00.20130117195718.jpg

İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

mehmet-ali-birand.20130116150143.jpg

FOTOĞRAFLARLA MEHMET ALİ BİRAND

BİRAND'IN SON ANLARI
Çok basit bir ameliyat için masaya yatmıştı. Salı günü ekranda olmayı planlamıştı...
(DEVAMINI OKU)

Mehmet Ali Birand'ın ameliyatı aslında küçük bir operasyondu. Birand salı günü ekrana dönmeyi düşünüyordu. Ameliyat masasına bu niyetle yattı. Ama operasyon sırasında kalbi durdu ve bir daha yaşama tutunamadı.

ANA HABERİ YARIM SAAT KALA

Gün boyu doktorlar onu yaşatmak için çabaladı. Saat 06.29'da, her gün sunduğu ana haber bültenine yarım saat kala Birand artık pes etti.

Türkiye'yi acıya boğan haberi oğlu Umur Birand hastane önünde basın toplantısıyla duyurdu. Oğul Birand'ın gözlerinde yaşlar vardı.

ÇOK ÜZGÜNÜM AMA KAYBETTİK

Oğul Birand Türkiye'yi üzen haberi şu sözlerle duyurdu:

-"Babamı hastaneye geldikten sonra yaşam destek ünitesine bağladılar. çok üzgünüm ama maalesef babamı tüm çabalara karşın karşınıza getiremedik. Saat 6:29'da babamı kaybettik.

ACI ÇEKMEDİ

"Acı çekmediğini düşünüyoruz. Çünkü ameliyatı hafifti. Ana haber için Süleyman ağabeyle konuşuyordu. 71 yaşındaydı, çoğunuzla çalıştı. Vücudundaki son elektiriğe kadar ben ve annem yanındaydık."


BABAMI KAYBETTİM

Kanal D Haber'in usta ismi Süleyman Sarılar ise Birand'ın sadece duayen bir gazeteci değil önemli bir aydın olduğunu söylerken "babamı kaybettim" diyerek acısını ifade etti." dedi...



Mehmet Ali Birand'ın öğleden önce öldüğü haberi gelmişti. Bu haberi oğlu Umur Birand, "Babam hala yoğun bakımda. İyileşmesi için dua ediyoruz" diyerek yalanlamıştı. Birand'ın o anlarda beyin ölümünün gerçekleştiği iddiaları ortalığa yayılmıştı. Birand son ana kadar yaşamak için savaştı.

SAFRA KESESİ OPERASYONU GEÇİRMİŞTİ

Birand, mart ayında Amerikan Hastanesi'nde bir operasyon geçirmiş ve safra kesesi yolundaki tıkanıklığı açmak üzere Birand'a stent takılmıştı.

Ünlü haberci önceki aniden rahatsızlanarak yeniden Amerikan Hastanesi'ne kaldırıldı ve safra kesesindeki stent değiştirildi. Ancak bu operasyon sırasında Birand'ın enfeksiyon kaptığı ve yoğun bakıma kaldırıldığı bilgisi gelmişti.
Birand doktorların tüm çabasına rağmen hayati tehlikeyi atlamadı ve yaşama veda etti.

ALİ KIRCA MEHMET ALİ BİRAND İÇİN AĞLADI

Ünlü anchorman Birand'ın ölüm haberini verirken gözyaşlarına boğuldu.Kırca'nın gözlerinden akan yaşlar ekran başındakileri de ağlattı.

Sadece Kırca değildi, Kanal D'nin Birand'ın ölüm haberini veren muhabiri de ekran önünde kendini tutamayıp ağladı.

Mehmet Ali Birand'ın bir klasik haline getirdiği 32. Gün'de de gözyaşları vardı.

İŞTE ALİ KIRCA'NIN AĞLADIĞI ANLAR



mehmet-ali-birand-öcalan-röportaji.jpg

İZLEYİCİLERİNE CANLI YAYINDA BÖYLE VEDA ETMİŞTİ

Mehmet Ali Birand bu hastalıkla 24 Haziran 2012 tarihinde yüzyüze gelmişti. O gün rahatsızlığını akşam ana haber bülteninde izleyicileri ile de paylaşmıştı.

Kanserle mücadele eden Birand o gece şunları söylemişti:

“Tatile falan çıkmıyorum. Bir süredir gördüğüm tedavi iyi sonuç verince yarın kendimi cerrahlara bırakıyorum. Önemli bir ameliyatım var. Kötü değil iyi bir haber veriyorum."

mehmet-ali-birand-erdoğandan-helallik-istemiş.jpg

Sezon başında yeniden buluşmayı çok istediğini belirten Birand, izleyicilerden, seven sevmeyen herkesten dua beklediğini istemişti..

Daha sonra ise twitter adresinden şunları yazmıştı:

-Sevgili dostlar... an itibariyle tam 127 bin 159 kişisiniz(bu sayı sürekli artıyor) hepinize çok teşekkür ediyorum.

-Bugüne kadar Twitter'ı çok önemsedim.Bana yazdığınız her şeyi okudum. Dikkate aldım. Ancak biliyorsunuz bir süredir tedavi görüyordum.

-ve çok iyi sonuç aldık.Bu sayede yarın ameliyat olacağım ve bir süre ne ekrana çıkabileceğim ne posta'daki yazılarımı yazabileceğim

mehmet-ali-birand-için-taziye-mesaji-yayinlamayan-lider.jpg

-ne de Twitter üzerinden gündemi değerlendirebileceğim. Doğrusunu söylemek gerekirse ağır bir ameliyat olacak.Ancak doktorlarıma güveniyorum

-Kendime gelince ilk olarak Twitter'dan sizlere bilgi vereceğim. Sizden şimdi tek bir isteğim var.O da dualarınızı eksik etmemeniz

-SON NOT: Bazı dostlar çiçek yollamak istiyor. Onca parayı çiçeğe vereceğinize Kasımpaşa Çocuk yuvasındaki yetim çocuklara yardım edin.

MEHMET ALİ BİRAND'IN O SON VEDASI