BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.430,64
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Ali Birand tekbirlerle uğurlandı

Mehmet Ali Birand için 'kimselere randevu' verilmedi. Herkes onun cenaze töreninde buluştu. Birand'ın cenazesi alkış yerine tekbirlerle uğurlandı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Mehmet Ali Birand'ın cenaze töreni çok az kimseye nasip olacak türdendi. Siyaset-medya-vatandaş buluşmasına dönen törende kalabalık Teşvikiye Camii'ne sığmadı.

Cenazede dikkat çeken nokta ise Birand'ın 'alkışlarla' uğurlanmaması oldu. İlk anda başlayan alkış hemen kesildi. Bu da akıllara 'alkışlanmamayı vasiyet mi etti?' sorusunu getirdi.

Birand'ın cenaze töreni tam onun istediği gibi oldu. "Bugün kimse randevu vermedi" herkes onun için Teşvikiye Camii'nde toplandı. Camii avlusundaki kalabalık Birand'ın renkli dünyasının yansımasıydı.


MEHMET ALİ BİRAND HABERLERİ

Mehmet Ali Birand'ın cenaze töreninden fotoğraflar

Birand'ın cenazesi böyle alındı

30365.jpg
Birand'ın eşi Cemre'den ağlatan söz

MEHMET ALİ BİRAND'IN MESAİ ARKADAŞLARI ONU ANLATTI

Davutoğlu Birand'la son akşamını anlattı

30359.jpg
Birand'ın doktoru nasıl öldü bilmiyor

Çelik Birand'ın belgesel sırrını açıkladı

MEHMET ALİ BİRAND'IN CENAZESİNE KİMLER KATILDI

HERKES ONUN İÇİN ORDAYDI

Zira siyaset dünyasının zirvedeki isimleri de ortaydı, siyaset sahnesinden köşelerine çekilenlerde... Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de gelmişti, uzun süredir ortalarda görünmeyen Hüsamettin Özkan da... (BİRAND'IN CENAZESİNE KİMLER KATILDI? DEVAMINI OKU)

Birand'ı son yolculuğunda, uzun yıllardır haberlerini ekrandan dinleyen ve gazetelerden takip eden vatandaşlar da yalnız bırakmadı. Cami avlusu ve çevresi, Birand'ın sevenleriyle doldu.

FENER RUM PATRİĞİNE SARILIP AĞLADI

Mehmet Ali Birand'ın eşi Cemre Birand, taziyeleri kabul ettiği sırada Fener Rum Patriği Bartholomeos'a sarılarak ağladı. Cemre Birand kendisine taziyede bulunan Başbakan Yardımcısı Arınç'a da ''Her şey için teşekkür ederim'' dedi.

Birand'ın cenaze namazını, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. Cenaze namazının ardından Mehmet Ali Birand'ın tabutu cenaze aracına taşındı.

ALKIŞ YERİNE TEKBİR SESLERİ

Medya ya da sanat dünyasının cenazelerinden alışkın olduğumuz "alkışlarla veda" Birand'ın cenaze töreninde yaşanmadı. İlk anda bir kaç alkış sesi duyuldu ama o da hemen kesildi. Bu da akıllara "Birand'ın vasiyeti böyleydi" düşüncesini getirdi. Zira Birand'ın naaşı camii avlusundan alkış yerine tekbirlerle çıkarıldı. (DEVAMINI OKU)

GÜL İLE ALİ KIRCA TABUTA OMUZ VERDİ

Bu sırada oğlu Umur Ali Birand, Cumhurbaşkanı Gül, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Aydın Doğan, Ali Kırca da tabuta omuz verdi.

Birand'ın cenazesini taşıyan cenaze aracı, yoğun kalabalıktan dolayı cami avlusundan uzun süre çıkamadı. Bu sırada Galatasaray formalı vatandaşlar tarafından açılan ultrAslan bayrağı, tabutun üzerine serildi.

Usta gazeteci Mehmet Ali Birand'ın cenazesi, daha sonra aile kabristanlığına defnedilmek üzere Anadolu Hisarı Mezarlığı'na doğru yola çıkarıldı.

BİRAND'IN TABUTUNUN ÜSTÜNE KONAN TEK ŞEY

Mehmet Ali Birand torununa çok düşkündü. Bir söyleşisinde "Torun sevdalısı olanlara kızardım ama ben delisi oldum" demişti. İşte o torunun çorabı Birand'ın tabutunun üstüne konulan tek şey oldu. (BİRAND'IN CENAZESİNDEN İLGİNÇ KARELER TIKLAYIN)

mehmet-ali-birand-cenaze.20130119145500.jpg
CNN TÜRK SPİKERİNİN DAĞILDIĞI AN

CNN Türk günboyu Birand'ın cenazesini canlı olarak ekrana getirdi. Cenaze törenini anlatan Başak Şengül hayatının en zor yayına imza attı. Son ana kadar metanetini korudu ama cenaze camiiden çıkarılırken darmadağın oldu.

CENAZEDEN NOTLAR

*Teşvikiye Caddesi, cenaze töreni dolayısıyla trafiğe kapatıldı.

*Şişli Belediyesi tarafından Teşvikiye Caddesi üzerine asılan ve üzerinde ''Üzgünüz... Takvimden bir yaprak düştü. Artık 32. günümüz yok'' yazılı pankart dikkati çekti.

*Teşvikiye Camisi'ne Türk Kızılayı tarafından mobil ikram aracı kuruldu.

*Cenaze töreni, bir çok televizyon kanalından naklen yayınlandı. Başta CNN Türk sunucu ve muhabirleri olmak üzere gazeteciler cenazeye ilişkin haberleri aktarırken göz yaşlarını tutamadı.

MEHMET ALİ BİRAN'A CEMRE BİRAND'IN SON VEDASI

Mehmet Ali Birand son kez işyerine uğradı. Doğan Center'da düzenlenen törende önce oğlu onu anlatmak için kürsüye geldi. Ama sözünü tamamlayamadan gözyaşları içinde annesine sarılıp kaldı. Birand'ın eşi Cemre Birand ise duygulandıran bir konuşma yaptı (DEVAMINI OKU)

cemre-birand-ve-mehmet-ali-birand.20130119143101.jpg

MEHMET ALİ BİRAND İÇİN KİMSEYE RANDEVU VERİLMEDİ

O hep bültenini bitirirken bunu söylerdi: 'Kimselere randevu vermeyin yarın yine birlikte olalım". Bugün herkes onun için randevularını değiştirdi. Cenaze törenine bakın kimler katıldı? (DEVAMINI OKU)

mehmet-ali-birand-cenaze.20130119143438.jpg