BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.508,91
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Ali Birand Erdoğan'dan helallik almış

Mehmet Ali Birand meğer hastalığı ilk ortaya çıktığında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı aramış ve ondan helallik istemiş. Bu anıyı Erdoğan anlattı.

Abone ol

Mehmet Ali Birand'ın, 2011'de geçirdiği ameliyat öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak helallik istediği ortaya çıktı.



Mehmet Ali Birand ile Aydın Doğan'ın yol arkadaşlığı uzun yıllara dayanıyor. İkili patron çalışan ilişkisinden öte bir samimiyete sahipti. Birand'ın ölümü doğan'ı yıktı.
Dedi ki... ()





SİYASETÇİLER VE GAZETECİLER BİRAND İÇİN NE DEDİ?


AYDIN DOĞAN'IN KIZI ARZUHAN YALÇINDAĞ BİRAND'I ANLATIRKEN CANLI YAYINDA HIÇKIRIKLARA BOĞULDU

arzuhan-yalçindoğan-birand-için-ağladi.jpg


MEHMET ALİ BİRAND'IN UNUTULMAZ GAFLARI


00.20130117195718.jpg

FOTOĞRAFLARLA MEHMET ALİ BİRAND

BİRAND'IN SON ANLARI
Çok basit bir ameliyat için masaya yatmıştı. Salı günü ekranda olmayı planlamıştı...
(DEVAMINI OKU)

Başbakan Erdoğan, Kanal D Haber merkezine telefonla bağlanarak hayatını kaybeden Mehmet Ali Birand'la ilgili duygularını dile getirdi.

Kendisi ile yaptığı röportajlardan çok memnun kaldığını dile getiren Başbakan Erdoğan, ailece Birand'a hastalığından dolayı dua ettiklerini de sözlerine ekledi.

Başbakan, Birand'ın haber anlayışını çok beğendiğini belirterek, Deniz Arman'a yönelik "Artık bundan sonra sizinle devam ederiz" dedi.

İşte Erdoğan'ın sözleri:

Sayın Birand'ın ölümünden dolayı çok üzüldük, Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Başsağlığı temennilerimi ailesine özellikle iletmek istiyorum.

"GENEL MERKEZDE KOKOREÇ YEMİŞTİK"

Benimle yaptığı röportajlardan ben de çok memnun kaldım. En son 28 Şubat süreciyle ilgili söyleşi yaptık. Yemek yemiştik programdan sonra. Kendisine 'Gel çok açım istersen çıkalım yukarıda akşam yemeği yiyelim' dedim. Kokoreç yiyelim demiştim. Bir feryat atmıştı. Kokoreci çok sevdiğini anladım orada kokoreç yemiştik.

"Erdoğan'lı yıllar" konulu anlatacak bir belgesel yapacaktı. Bunun sözünü de benden almıştı. Gazeteciliğin yanında belirli hassasiyetleri olan biri olduğunu biliyorum."

HELALLİK İSTEDİ

Mehmet Ali Birand'ın "Erdoğanlı Yıllar" diye bir belgesel hazırlamakta olduğunu ve kendisinde bunun için söz aldığını anlatan Başbakan Erdoğan, "Kendisini gazeteciliğin yanı sıra belirli hassasiyetleri olan bir kişi olarak biliyorum. Küçük bir anımızı da aktarmak istiyorum.

2011 yılı Haziran ayında ciddi bir ameliyat geçirmişti. O ameliyat öncesinde beni aradı. Ben de merak ettim niye arıyor diye.

-'Senden helallik istiyorum' dedi. 'Hayırdır ne helalliği' dedim. 'Dua istiyorum' dedi.

EŞİMLE SABAH NAMAZINDA DUA ETTİK

Dolayısıyla duanın gücüne inanan, önem veren bir insandır. Hatta ben de dedim ki 'Ben bu sabah namaza kalktığımda duamı yapacağım, eşime de söyleyeceğim birlikte dua edeceğiz'.

Nitekim ameliyat öncesinde de ekran aracılığıyla tüm izleyicilerden dua istemişti. Ama ben bir şeyi gördüm kendisinde. Ölümden korkmadığını gördüm. O dua isterken dahi sempatikti. Tebessümüyle beraber o duayı istiyor ve geleceği günleri de orada haber veriyordu." diye anlattı.