BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.498,66
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Ali Akben kimdir memleketi neresi yeni görevi netleşti

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan Ekonomi Politikaları Kurulu'na 11 isim getirildi. Kurul listesinde dikkat çeken adaylar da var. Peki Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi olan Mehmet Ali Akben kimdir, aslen nerelidir, daha önceki mesleği neydi?

Abone ol

Başkanlık sistemi ile birlikte hayat geçen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kurulan  Ekonomi Politikaları Kurulu'na 11 isim getirildi. Listede dikkat çeken isimlerin yanı sıra Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen isimlerde var. Peki Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi olan Mehmet Ali Akben kimdir, aslen nerelidir, Mehmet Ali Akben'in daha önceki mesleği neydi? 

Ekonomi Politikaları Kurulu nedir: Başkanlık sistemiyle birlikte hayata geçen bu Strateji ve Politika Kurulları, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından oluşturulmaktadır.

Ekonomi Politikaları Kurulu da bu kurullardan bir tanesidir.

Ekonomi Politikaları Kurulu ne yapacak: Ülke ekonomisini ilgilendiren en kritik kararların alınmasında uzmanlıklarıyla katkı koyacak Kurul, Ticaret Bakanlığı ile ortak çalışacak.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyeleri
Kurulu oluşturacak isimler şu şekilde:

Cemil Ragıp Ertem
Gülsüm Azeri
Hakan Yurdakul
Doç. Dr. Hatice Karahan
Korkmaz Karaca
Mehmet Ali Akben
Meltem Taylan Aydın
Nihat Zeybekci
Dr. Servet Bayındır
Yiğit Bulut

Mehmet Ali Akben kimdir: Mehmet Ali Akben, 1961 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. 1980-1984 yılları arasında çeşitli özel sektör şirketlerinde muhasebe müdürü olarak görev yaptı. 1985-1986 yıllarında Cankurtaran Holding’de Muhasebe Müdür Yardımcısı görevini üstlendi. 1986-1989 döneminde Faisal Finans Kurumu’nda Muhasebe Şefliği görevini yürüten Mehmet Ali Akben, 1989-1999 yılları arasında Kuveyt Türk Evkaf Finans Kurumu Mali İşler Müdürü olarak görev yaptı.

1999 yılından itibaren Anadolu Finans Kurumu Genel Müdür Yardımcılığı’nı üstlenen Akben, 2006 yılından 2011 yılına kadar Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmüştü. 2012 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Kurul üyeliğine atandı.