BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,32
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Ali Ağca da Çakıcı'ya gitti! Ama izin çıkmadı

Papa 2. Jean Paul'e suikast girişimi ve gazeteci Abi İpekçi suikasti sanığı Mehmet Ali Ağca, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ziyaret ettiği yeraltı dünyasının tanınmış ismi Alaaddin Çakıcı'yı ziyaret etmek istedi. Ancak savcılık izin vermedi...

Abone ol

PAPA 2. Jean Paul'e suikast girişiminde bulunan ve gazeteci Abi İpekçi'yi öldüren Mehmet Ali Ağca'nın organize suç örgütü liderliği suçundan hüküm giyen ve son günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin af istemiyle gündeme gelen Alaattin Çakıcı'yı ziyaret istemi reddedildi.

KIRIKKALE'YE GİDİP HASTANEDE ZİYARET ETMEK İSTEDİ... Keskin T Tipi Cezaevi'nde hükümlü yatan ve Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde tedavi gören Alattin Çakıcı ile görüşmek için isteyen Kırıkkale'ye gelen Ağca'ya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan izin çıkmadı. Ağca, Çakıcı'nın ekibinden, sağlık durumu hakkında bilgi aldı. 

KADER MAHKUMLARI AF BEKLİYOR... Ağca, daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Buraya gelişimizin sebebi kardeşim Çakıcı'yı ziyaret etmekti. İzin alamadık ve görüşme olmadı. Sağlık durumu belli, birkaç hastalığı var. Geçenlerde de Sayın Bahçeli ziyaret etmiş ve açıklamaları olmuştu. Yüz binler Çakıcı'nın serbest kalmasını istiyor. Bahçeli'ye ziyareti ve af konusundaki açıklamaları için teşekkür ediyorum. Af konusunda büyük haksızlıklar var. Kader mahkumları af bekliyor. Sayın Erdoğan'ın bu konuda hassasiyet göstereceğine inanıyorum. İnşallah af çıkar. Beklentimiz bu yönde" dedi.

'TÜRK DEVLETİNİN ÇAKICI'YA BORCU VAR...' Ağca, "Bu sistemin ayaktaki tabanının en büyüğü ülkücü harekettir. Değerli lider Sayın Bahçeli'nin bu onurlu davranışı görmezden gelinemez. Türk devletinin Çakıcı'ya borcu var. ASALA ile mücadele etmiştir" diye konuştu.

Af önerisinin ardından Bahçeli'den dikkat çeken ziyaret!

İçişleri Bakanlığı: Çakıcı'nın silahlı eylem hazırlığındaki adamları yakalandı