BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,87
HABER /  GÜNCEL

Meğer seri katilmiş! Fatma öğretmenin katiliyle ilgili şok gelişme

TUZLA'da Fatma öğretmeni öldüren katil zanlısı ODTÜ doktoralı Atalay F. çıktı. Gariban sanılan kişinin gerçek kimliği şoke ederken kız arkadaşının da kayıp olduğu öğrenildi.

Abone ol

İSTANBUL’da 2 çocuk annesi tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı’yı öldüren katil zanlısı hakkında şoke eden bilgiler çıkıyor. Kendini ‘Furkan Altın’ diye tanıtan şüphelinin seri katil portresi çiziyor. Katil zanlısının gerçek ismi Atalay F. çıktı. Bu sır aydınlanınca da ortaya dökülenler dehşete düşürdü.

Yaşadığı evdeki parmak izi çalışmasında, çevresindekilere adının ‘Furkan Altın’ olduğunu söyleyen kişinin Ankara’dan pasaport alan Atalay F. olduğu kesinlik kazandı. Bu ismin mercek altına alınmasıyla gerçekler de bir bir ortaya çıktı.

TÜBİTAK'TA ÇALIŞAN GENERAL OĞLUNU ÖLDÜRDÜ

Atalay F.’nin, 3 yıldır 2 kişinin katili olduğu gerekçesiyle arandığı anlaşıldı. Şüphelinin, 16 Eylül 2013 tarihinde TÜBİTAK’ta çalışan Göktuğ Demirarslan (24) ile sevgilisi Elena Radchikova’yı (26) öldürdüğü belirlendi. Polisin tespitlerine göre, hâlâ Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı olan Korgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan’ın TÜBİTAK’ta çalışan oğlu Göktuğ Demiraslan ile Rus kız arkadaşı, Eryaman’daki evlerinin önünde pompalı tüfekle öldürüldü.

ÖLDÜRDÜĞÜ KİŞİ ÇOCUKLUK ARKADAŞIYDI

İpuçları, cinayeti Demirarslan’ın çocukluk arkadaşı ODTÜ Biyoloji Bölümü doktora öğrencisi Atalay F.’nin işlediğini gösterdi. İkili 2010’da Paris’teki ERASMUS programına katılıp aynı evde kalmıştı.

BABASI HAVA KUVVETLERİNDE GENERAL

Diğer gerçek de zanlının babasının da Hava Kuvvetleri’nde tümgeneral olduğu yönündeydi. Başörtüsüyle gizlenerek cinayeti işleyen Atalay F.’nin, arkadaşının sevgilisine âşık olduğu, cinayeti bu nedenle işlediği ağırlık kazandı. Zanlının, genç kıza, “Göktuğ seni aldatıyor. O sana layık değil. Ondan ayrıl” şeklinde mesajlar gönderdiği de belirlendi. 

GARİBAN SANIYORDUK -“Gariban sanıyorduk. Buradayken hiç kız arkadaşı olmadı. İzin gününde bile bahçeden dışarı çıkmazdı. Fotoğraf çektirmiyordu. Biz ona saf derken adam hepimizi kandırmış.”

ÖZEL EKİP KURULDU AMA...

Atalay F.’yi yakalamak için özel ekip kuruldu, bütün ipuçları değerlendirildi. Atalay F.’nin kullandığı araç Kütahya’da terk edilmiş olarak bulundu. Araçtaki saç boyası ve makyaj malzemeleri zanlının kılık değiştirdiğini gösteriyordu. Tüm kameralar aransa da izi bulunmadı. Yunanistan’a kaçtığı tahmin edilen Atalay F. için kırmızı bülten çıkarıldı. 2014’te Portekiz’in başkenti Lizbon’daki bir otelde kaydına rastlandı ancak izi bulunamadı.

3 YIL SONRA TUZLA'DA ORTAYA ÇIKTI

Ve zanlı 3 yıl sonra Tuzla’da ortaya çıktı. Soruşturmayı derinleştiren polis, öğretmen Fatma Kayıkçı’nın bir okul kantini işlettiği, cuma günü de müşterilerden tahsilat yaptığını belirledi. 15 bıçak darbesiyle öldürülen Kayıkçı’nın 4 bin lirasının kayıp olduğu da anlaşıldı. Yetkililer, şüphelinin Kayıkçı’nın cebindeki parayı almak için ya da kimliğini ortaya çıkarması üzerine öldürmüş olabileceğini söylediler.

KIZ ARKADAŞI DA KAYIP ONU DA MI ÖLDÜRDÜ?

Erasmus programı çerçevesinde eğitim için 2010’da Fransa’nın başkenti Paris’e giden Atalay F.’nin, birlikte olduğu Rus uyruklu Olga Seregina’nın da kayıp olduğu belirlendi. 2011’den bu yana haber alınamayan genç kadının, Atalay F. tarafından öldürülmüş olabileceğini değerlendiren İstanbul polisi, Fransız emniyetiyle de temasa geçti.

3 DİL BİLİYOR, 'SUÇ  VE CEZA' OKUMUŞ

Cinayet şüphelisi Atalay F.’nin Rusya’da kullanımı yaygın olan bir sosyal paylaşım sitesinde kendi ismi ve fotoğrafıyla profil oluşturduğu ortaya çıktı. Siteye Türkçe, İngilizce, Fransızca ve İtalyanca bildiğini yazan Atalay F.’nin favori kitabı ise “Suç ve Ceza.” Ayrıca, Savaş ve Barış, Anna Karenina ve Karamazov Kardeşler’i de okuduğunu belirtmiş. Zanlı ilişki durumunu “Yalnız” olarak seçerken, yaşadığı şehri de “İstanbul” yazmış

BABASI GENERAL Zanlının babası İlhan F.’nin, 1992’de yüzbaşı rütbesiyle it dalaşı sırasında bir Yunan uçağını düşürdüğü de iddia ediliyor.

AİLESİ ZENGİN AMA ONLARI HİÇ ARAMAMIŞ

Bir İtalyan lisesinden mezun olduğunu ifade eden Atalay F.’nin Ankara’da işlediği çifte cinayetin ardından tüm ailesiyle ilişkisini kestiği tespit edildi. Cinayetin ardından gittiği Lizbon’dan yasadışı yollarla döndüğü düşünülüyor. Şüphelinin yakalanmamak için cep telefonu kullanmadığı, ailesi çok zengin olmasına rağmen onları hiç aramadığı ve günlük işlerde çalıştığı belirlendi.

HİÇ KONUŞMAZ ODADAN ÇIKMAZDI’

Arkadaşlarının, Furkan Altın olarak bildiği Atalay F.’ye ilişkin ortak tespiti: “Asosyal, içine kapanık ama çok zekiydi...”

Atalay F.'yi sahte kimlikle tanıyanlar şunları anlattı;

- “2 yıldır Furkan’la birlikte kalıyordum. Ben garsonluk yapıyorum. Onun kimliğini hiç görmedim.”

AKILLI CEP KULLANMAZDI

-“Bir süre aynı evde kaldık. İçine kapanık biriydi. Çok konuşmaz ve akıllı telefon kullanmazdı. Girdiği işlerde sigorta yapılmasını istemiyordu. Bu şartla işe girdiğini biliyorum. Bir sohbet sırasında bana, ‘Ortaokul mezunuyum. Annem-babam emekli. Ben onların tek evladıyım ve Ankaralıyız’ demişti.

ODASI PİSLİK İÇİNDEYDİ

-Sabah 7’de gider, akşam 23’te dönerdi. Oda kapısı sürekli kapalıydı. Bir gün kapı açık kalmıştı. Kirli yatak ve yorgan dağılmıştı. Bir masa, sandalye ve duvarda ayna vardı. 2 ay önce işten ayrıldı. Pislik içinde yaşıyordu.”

CESEDİ TAŞIRKEN ÖYLE SERİN KANLI Kİ...
Katil zanlısının öğretmenin cesedini valizle taşırken görüntüsü ortaya çıktı. Cesedin konulduğu bavul da bir çöp konteynırında bulundu. Fatma Kayıkçı'nın çantasında bulunan 3 bin liranın da kayıp olduğu anlaşıldı.