BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,06
ALTIN 2.326,32
HABER /  GÜNCEL

Medyum Fadime olay oldu! Öyle bir servet ki...

İZMİR'de medyumluk yapan Fadime Türkiye'nin gündemine oturdu. Bankada 112 milyon lira parası olduğu ortaya çıkınca da telefonları kilitlendi. Herkes medyumluktan kazandığı parayı konuşuyor.

Abone ol

İZMİR'de vergi ödeyerek 35 yıldır medyumluk yapan Fadime Gür'ün bir bankadaki 112 milyon lirasının yok olması Türkiye gündemine oturdu. 65 yaşındaki medyum Fadime'nin telefonları kilitlendi. 

Sosyal medya ise medyumluktan 112 milyon lirayı nasıl kazandığını konuşuyor.

Medyumluk yapan Fadime Gür, 1994 yılından beri bir bankaya yatırdığı 112 milyon TL’si buhar olup uçunca dava açtı. Bu dava da kamuoyuna yansıyınca herkes medyum Fadime'yi konuşur oldu.

10 yılda 112 milyon lira kazanan Medyum Fadime, ana haber bültenlerine kadar taşındı. Medyum Fadime'nin okuma yazma bilmeden bu kadar para kazanmış olması herkesi şaşkına çevirdi.

YILLARDIR ARAMAYAN AKRABALARI ORTAYA ÇIKTI

112 milyon liralık davayı açmasının ardından haber olan medyum Fadime Gür, kendisine küs olan kardeşinin bile telefon edip para istediğini anlattı.

Gür, “Bana küs olan ve hiç aramayan kardeşim, kızım 6 ay hasta yattığında bile aramazken şimdi benden para istiyor. ‘Bankaya borcum var o borcumu öde’ diyor” ifadelerini kullandı.

15 YIL ÖNCE AYRILDIĞI KOCASI BİLE ARADI

Çocuklarının babasından 15 yıl önce ayrıldığını ve o zamandan beri kendilerini hiç aramadığını dile getiren Fadime Gür, “Sabah aradı ‘bana para ver zor durumdayım’ diyor. 15 sene oldu ayrılalı, çocuklarına hiçbir katkısı olmadı ama benden para istiyor. Çocuklarımı bile ben kendim evlendirdim” dedi.

“VERECEKSİN KARDEŞİM” DİYORLAR

Akrabalarının yanı sıra hiç tanımadıkları insanlardan bile telefon geldiğini ifade eden Gür, “Bize yardım etmezsen çocuklarını kaçırırız’ diyorlar. Ziyarete gelip, ‘Oğlumu evlendireceğim bana yardım et’, ‘Kızım hasta’ diyip para istiyorlar. ‘Olmayan parayı mı vereyim’ dedim ‘Bize imkan tanı olunca biz geliriz’ dediler. Beni hiç arayıp sormayan akrabalar parayı duyunca aramaya başladı. Hepsi sanki sıraya girdi, ‘Vereceksin kardeşim’ diyorlar” şeklinde konuştu.

AYNI ANDA 3 TELEFONLA BİRDEN KONUŞUYORUM

Gelen telefonların bir kısmına kendisinin baktığını söyleyen medyum Fadime Gür’ün kızı Havva Gür ise “Yurt içinden ve yurt dışından bir sürü telefon geldi. 10 senedir biz 4 kardeş bir anne yaşıyoruz. Kimse aramıyor bizi. Şimdi paranın kokusunu aldılar herkes arıyor. Taciz edenler bile var. Aynı anda 3 telefonla birden konuştuğumu biliyorum” dedi.

MEDYUM FADİME'NİN 112 MİLYON LİRASI

1994 yılından beri medyumluk yapan Fadime Gür bu işten tam 112 milyon lira kazanmış. Bunu da bankaya yatırıp, 575 bin adet hisse senedi almış. 2004 yılında para çekmeye gidince 112 milyon liradan sadece 4 bin lira parası kaldığını öğrendi. Bunun üzerine avukatı bankaya dava açtı.

AVUKAT ÜNLÜ: 112 milyon lira yok oldu

Medyum Fadime Gür’ün avukatı Mürsel Ünlüise müvekkilinin 1994 yılından 2004 yılına kadar 112 milyon TL birikimini bankaya yatırdığını anlatarak, “Kendisinin okuma-yazması yok. Banka çalışanları kendisinden talimat almış ve bununla hisse alım satım işlemleri yapılmış. En son 2004 yılında bankaya para çekemeye gittiğinde kendisine 4 bin 200 lira para ödenmiş ve kendisine ‘paranız yok hesabınız kapandı’ denmiş. Bunun üzerine yapılan hukuki çalışmalarda; bankanın verdiği cevapta, 2004 yılı itibariyle 575 bin adet hisse senedini olduğu, 2004 yılında para biriminin YTL’ye çevrilmesi nedeniyle liradan 6 sıfır atıldığı, bu nedenle hisse senedinden de 6 sıfır atılarak 575 adet hisse kaldığı, bunun da 8 lirayla çarpılarak kendisine 4 bin lira ödendiği söylenmiş. Yani basit hesap hatalarıyla parası yok edilmiş. Biz bu paranın varlığının tespiti ve müvekkile ödenmesi için bir dava açtık” dedi.