BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.496,69
HABER /  MAGAZİN

Medyatik Türk kadınları listesi

2009 yılında en çok haber olan popüler kadınlar belirlendi. medya Takip Merkezi'nin listesinde ilginç sonuçlar var.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- Türkiye’nin en medyatik kadınları belirlendi. Medya Takip Merkezi (MTM), “medyada kadın”ı mercek altına alarak, geçtiğimiz yılın en popüler kadınlarını belirledi. İşte, şov, iş, siyaset, spor, medya dünyası başta olmak üzere hayatın çeşitli alanlarında medyanın gözde kadınları!

“KADIN EGLENCE SEKTÖRÜNÜN GÖZDESİ"
Medya Takip Merkezi’nin 2009 yılını kapsayan “medyada kadın” raporuna göre, medyada en çok yansıma sağlayan kadınlar, eğlence dünyasının ünlü yüzleri oldu. Siyaset, spor, iş dünyası, sanat gibi alanlarda sesi daha cılız olan kadın, eğlence sektöründe ise gerçek bir egemenliğe sahip.

HADİSE 1 NUMARA
Araştırma raporuna göre, şov dünyasının en popüler kadını ise, Eurovision yıldızımız Hadise oldu. Eurovision’da Türkiye’yi temsil etmesiyle bir anda yıldızı parlayan güzel şarkıcı, çeşitli konserleri ve oynadığı reklam filmleriyle de ilgi odağı oldu. Hadise yıl boyunca 14 bin 309 haberde yer aldı.

MİNİK SERÇE
Şov dünyasının, duruşu ile farklı bir çizgi çizen kadınlarından biri olan Sezen Aksu, yılın en popüler yüzlerindendi. Aksu, “Kürt Açılımı”na verdiği destek ile de dikkatleri üzerine çekti. Yıllarca şov dünyasının en gözde kadını unvanıyla ilgi toplayan Hülya Avşar, geçtiğimiz yıl da popülaritesini koruyan isimlerden biriydi.

MTM’nin kadın oyuncuları da mercek altına aldığı araştırma raporuna göre, yılın en popüler kadın oyuncusu, Hatırla Sevgili dizisiyle gözleri üzerine çeken ve ardından Aşk-ı Memnu dizisiyle popülaritesini arttıran Beren Saat oldu. Yıl boyunca 5 bin 11 haberde yer alan Saat’i, Binbir Gece dizisi ve özel hayatıyla medyanın yakın markajına giren Bergüzar Korel izledi. Korel, yazılı, görsel ve elektronik basın toplamında 4 bin 95 habere konu edildi.

MANKENLERİN 1 NUMARASI KAYACI
Aynı araştırma raporuna göre yılın en medyatik mankeni ise, 3 bin 447 haberde bahsi geçen Aysun Kayacı oldu. NTV’de yaptığı programla da ilgili toplayan Kayacı’yı, Tuğba Özay ve Ece Gürsel izledi.

SİYASETTE KADIN
Yoğun olarak erkek egemenliği altında olan siyaset dünyasında da kadının sesi, geçtiğimiz yıllara oranla daha yüksek çıkmaya başladı. Medya Takip Merkezi’nin araştırma sonuçlarına siyaset dünyasının en çok konuşulan kadını Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu oldu. ÖSS kat sayılarının değiştirilmesi konusuyla sıkça markaja giren Çubukçu, 18 bin 524 habere konu edildi.

Siyaset arenasında ismi en çok geçen kadınlardan ikincisi, DTP partisinin eski milletvekili Emine Ayna oldu. Terör örgütünün propagandasını yaptığı gerekçesiyle sıkça medyanın markajına giren Ayna’nın, yıl boyunca 10 bin 862 haberde bahsi geçti.

DTP partisinin eski milletvekillerinden Aysel Tuğluk, siyaset dünyasının en çok merak edilen bir diğer ismiydi. Tuğluk, yıl içerisinde özellikle, terör örgütü ve Abdullah Öcalan’a dair çarpıcı açıklamaları ve gözaltı süreciyle sıkça yansıma buldu.

POPÜLER İŞ KADINLARI
Medya Takip Merkezi’nin 2009 yılının en medyatik kadınlarını belirlediği araştırma raporuna göre, iş dünyasında geçtiğimiz yılın en çok konuşulan ismi, Doğan Holding yönetim kurulu üyesi Arzuhan Yalçındağ oldu. Yıl boyunca başarılı çalışmalarıyla sıkça gündeme gelen başarılı iş kadını, toplam 7 bin 47 habere konu oldu. Yalçındağ’ı ikinci sırada Sabancı Holding’in başarılı isimlerinden Güler Sabancı takip etti. İş dünyasının popüler yüzlerinden bir diğeri ise, başarılı modacı Dilek Hanif oldu.

MEDYANIN KADIN YÜZLERİ
Medya dünyasında çalışan kadınların da popülaritesini araştıran Medya Takip Merkezi’nin raporuna göre, geçtiğimiz yıla damgasını vuran isim, tarzı ve haberciliği ile sıkça adından söz ettiren Saba Tümer oldu. Habertürk ekranlarından CNN Türk’e transferi nedeniyle de dikkatleri üzerine çeken ünlü televizyoncu, yıl boyunca 5 bin 545 habere konu edildi.

Yılın en çok konuşulan bir diğer ismi ise gazeteci/yazar Ayşe Arman oldu. Sivri dilli açıklamaları ve çarpıcı röportajları dikkat çeken Arman, 4 bin 35 haber ve yazıda yer buldu.

Medya dünyasının yıldızı en çok parlayan üçüncü ismi, “Aşk” adlı kitabıyla büyük beğeni toplayan Elif Şafak’tı. Şafak, Habertürk transferiyle de sıkça konuşuldu. Yılın en dikkat çeken kadınlarından bir diğeri, 1.678 haberde bahsi geçen başarılı yazar Ayşe Kulin oldu.

SPORDA KADININ ADI YOK
Spor dünyasında da “kadın”ı mercek altına alan MTM’nin raporuna göre, kadın sporda da erkek egemenliğinin gölgesinde kaldı. Medyanın en çok ilgi gösterdiği kadın sporcu, birçok dalda aldığı ödül ile ilgiyi üzerine çeken Elvan Abeylegesse oldu. Başarılı atlet yıl boyunca 1.218 haber ve yazıda yer buldu.

ÖRNEK KADIN VE KURBAN
MTM’nin araştırma sonuçlarına göre; 2009’un en çok konuşulan kadını, “kesik baş cinayeti” ile yıla damgasını vuran “Münevver Karabulut” oldu. Ölümünün ardından medyanın yakın markajına giren ve çeşitli iddialar ile sıcaklığını koruyan cinayet, yıl boyunca 23 bin 355 habere konu edildi.

Geçtiğimiz yılın en çok konuşulan kadınları arasında yer alan bir diğer dikkat çekici isim, ölümüyle Türk halkını üzüntüye boğan Türkan Saylan yer aldı. Özellikle kız çocuklarına verdiği eğitim desteğiyle bilinen Saylan toplam 15 bin 32 haberde yer aldı.

LAYD'LER
Siyaset arenasının başrol oyuncularından Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül’ün eşleri geçtiğimiz yılın en merak edilen isimleri arasında üst sıralarda yer aldı. Türban konusuyla da sıkça markaja giren Emine Erdoğan ve Hayrunisa Gül, medyanın gözde kadınları arasındaydı.
Türkiye'nin dünyaca ünlü usta piyanistlerinden İdil Biret, geçtiğimiz yılın en çok konuşulan kadın müzisyeniydi. Sosyetenin ünlü isimlerinden Eda Taşpınar, 3 bin 170 habere konu olarak, yılın en çok konuşulan kadınları arasında yer buldu.