BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,45
ALTIN 2.488,62
HABER /  POLİTİKA

Medyanın Karayılan balonu

Hükümet Karayılan'ın iade haberlerini medyadan okuyor. Çiçek'ten sitem var.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek,Türkiye'de suç işlemiş, yurt dışında oldukları bilinen kişilerin iadesini istediklerini belirterek, ''Irak'tan istedik, başka ülkelerden de istediklerimiz var. PKK'nın tüm yöneticileri, mensupları Irak'ın içinde değil ki, Irak'ın dışında olanlar da var, onları da istedik. Ama şu ana kadar henüz alabildiğimiz bir netice yok'' dedi.

IRAK'IN ÇABALARI YETERLİ DEĞİL

Çiçek, Habertürk televizyonunda canlı yayınlanan Basın Kulübü programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Irak hükümetinin söylemlerinde son günlerde değişmeler gözlendiğini, ancak bunun yeterli olmadığını belirten Çiçek, Irak hükümetinin daha ilerisini söylemesi ve yapması gerektiğini ifade etti. 

KARAYILAN'I MEDYA YAZIYOR 

Terör örgütünün yöneticilerinden Cemil Bayık ve Murat Karayılan'ın Türkiye'ye teslim edileceği haberleriyle ilgili olarak Çiçek, ''Bizden kaynaklanan bir haber değil, bizim tarafımızdan teyit edilmesi gereken bir haber de değil. Yazılıyor'' dedi. ''Gelen bilgi var mı?'' sorusu üzerine ''Hayır'' yanıtını verdi.  Çiçek, şöyle devam etti: ''Biz, bu tür kişileri dünyanın neresinde varsa, istedik, istiyoruz. Teslim edilirse, hukukun gereği yapılmış olur. Hukukun gereği yapılıyorsa, bunda sürpriz olacak ne var?"

''ESAS HATA...''

Türkiye'nin terörle mücadelesinde esas hatanın, 1. Körfez Savaşı'nda yapıldığını söyleyen Çiçek, ''Bu, benim kişisel kanaatim. Gitmek gerekiyordu, gidilmedi o zaman. O zaman ne 36. paralel olacaktı, ne Çekiç Güç olacaktı, ne de Irak'ın kuzeyinde meydana gelen oluşum bu noktaya gelmiş olacaktı. Gündelik sorunların peşinden giderek 10 yıl sonrasını göremezseniz. Bugün yine o konuyu tartışırız. Orada bir olumsuzluk varsa, 1 Mart'tan daha evvel Körfez Savaşı'ndaki sıkıntıdan kaynaklanıyor'' diye konuştu.

AF GÜNDEME GELMEDİ

Çiçek, ''terör örgütü üyelerine af çıkarılacağı'' yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine, bu konuda bir düzenlemenin gündemlerinde olmadığını söyledi. Bir başka soru üzerine Çiçek, konunun Milli Güvenlik Kurulu'nda da gündeme gelmediğini belirterek, ''Böyle bir konu hiçbir yerde konuşulmadı'' dedi.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Anayasa taslak çalışmalarında başörtüsüyle ilgili düzenlemelerin yer aldığının ifade edilmesi üzerine Çiçek, kimsenin kılık kıyafetine karışmadıklarını, açık ya da kapalı gezilebileceğini, demokratik ülkede böyle olması gerektiğini söyledi.