BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.439,28
HABER /  GÜNCEL

Medya oscarları dağıtıldı

Radyo Televizyon Gazetecileri Derneğinin ''2007 Medya Oscarları Ödülleri'' sahiplerini buldu.

Abone ol

Sheraton Otel'de düzenlenen ve siyaset, medya ve sanat dünyasını bir araya getiren ödül törenine, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcıları Cemil Çiçek ve Hayati Yazıcı, Devlet bakanları Kürşat Tüzmen ve Mustafa Said Yazıcıoğlu, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de katıldı.

RTGD Başkanı Metin Özkan, ödülleri 30 yıldır düzenli olarak dağıttıklarını belirtirken, törende yapılacak eğlencenin sınır ötesi harekat dolayısıyla iptal edildiğini dile getirdi. Törende, ''Yılın Haber Bülteni'' seçilen Kanal D Ana Haber'in ödülünü Mehmet Ali Birand'a TBMM Başkanı Köksal Toptan verdi.

Toptan, ''Marifet iltifata tabidir diye güzel bir sözümüz var. Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği, bunun gereğini yerine getiriyor'' dedi. ''Türk milletinin yapılan işi değerlendirme anlamına gelen iltifatı ya çok az ya da çok fazla kullandığını'' ifade eden Toptan, ''ortasının bu törende olduğunu'' kaydetti. Toptan, ödülü vermeden önce Birand'la yaptığı kısa sohbetle ilgili olarak da ''Galatasaray Kongresi'nde oyunu kime vereceğini sordum. Cevabımı da aldım. Ben de onun gibi kullanacağım'' dedi.

Birand da ödülü ekibi adına aldığını söyledi.

NTV'de yayınlanan ''Ve İnsan'' aldı program ile ''Yılın Haber Programı'' ödülüne layık görülen Oğuz Haksever'e ödülünü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı verdi.

Ödüllendirmenin çok zor işlerden biri olduğunu belirten Yazıcı, ödül alan ve almayan tüm gazetecileri tebrik ettiğini belirtti. Haksever de gazetecilerin ''fikir işçisi'' olduğunu ifade ederek, ''Ve İnsan, çok çilekeş bir zihin sürecinin ürünü. Ödülü bu programa emek veren tüm arkadaşlarım adına alıyorum'' diye konuştu.

Yılın TV dizisi ödülü, ATV'de yayınlanan ''Hatırla Sevgili'' dizisine gitti. Ödülü, ATV'nin Genel Müdürü Adem Gürses, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in elinden aldı. Gürses, özel bir kanalda, yakın tarihi anlatan bir dizinin yayınlanmasının ticari kaygılardan uzak ve desteklemek amaçlı yapıldığını ifade etti.

YILIN SPOR PROGRAMI: MARATON

''Yılın Spor Programı'', Şansal Büyüka ve Erman Toroğlu'nun sunduğu ''Maraton''un oldu. Toroğlu'na ödülünü veren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Aşık Veysel gibi diyorum ki 'Güzelliğin on para etmez. Bu bendeki aşk olmasa.. Eğlenecek yer bulunmaz, gönlümdeki köşk olmasa'. Güzellik ödüllendirilmek ister. Dolayısıyla bu ödülleri veren derneği ve ödül alan gazetecileri tebrik ediyorum'' dedi.

Toroğlu da programın ekip ürünü olduğunu belirterek, ödülü ''statlarda, statların damlarında görev yapan arkadaşları'' adına aldığını iletti. Bakan Çelik, ''Yılın Show Programı'' seçilen ''Haydi Gel Bizimle Ol'' programının ödülünü de Çiğdem Anad'a sundu.

''Yılın gece bülteni'' ödülüne layık görülen ''Moderatör''ün ödülü Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker tarafından programı hazırlayan Fuat Kozluklu'ya verildi. Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen ''Yılın Yarışma Programı'' seçilen ''Buzda Dans''ın programın sunucusu Behzat Uygur'a, ''Yılın Sabah Programı'' olarak belirlenen TRT'de yayınlanan ''İyi Sabahlar''ın program sunucusu Sabiha Akdemir'e ödüllerini verdi.

''Yılın Radyosu'' seçilen ''Alem FM''in ödülünü, radyonun Genel Yayın Yönetmeni Giray Göngür, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek'in elinden aldı.

EN İYİ KADIN OYUNCU VAHİDE GÖRDÜM

Star TV'de yayınlanan ''Köprü'' adlı dizideki performansıyla ''Yılın Erkek Oyuncusu'' seçilen Erdal Beşikçioğlu'na ödülünü Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu verdi. Yazıcıoğlu, Beşikçioğlu'nun oynadığı diziyi, ailece ''çok duygulanarak izlediklerini'' söyledi.

Kanal D'de gösterilen ''Annem'' adlı diziyle ''Yılın Kadın Oyuncusu'' olmaya layık görülen Vahide Gördüm'ün ödülünü de eşi Altan Gördüm CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'un elinden aldı.

Haluk Bilginer'in Atatürk'ü canlandırdığı İş Bankası'nın reklamı, ''Yılın Reklam Filmi'' ödülünü aldı. Ödülü, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen verdi. ''Yılın Yerel Televizyonu'' seçilen Kon TV'nin ödülü DP Genel Başkanı Süleyman Soylu tarafından verildi.

''Yılın Magazin Programı'' olarak belirlenen Kanal D'nin ''Canlı Canlı'' programının ödülünü RTGD Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Özkök, programın yapımcısı Cebrail Mungan'a verdi. Mungan, ödülü bir siyasetçinin elinden almayı umduklarını belirtirken, ''Ama magazin programlarına tepkili olduklarını biliyoruz. Rüzgar eken fırtına biçer. Biz, aile değerlerine saygın magazin yaptığımıza inanıyoruz. Bu inancımızdan dolayı bu ödülü hak ettiğimizi düşünüyoruz'' diye konuştu.

TRT'deki ''Gönül Salıncağı'' dizisine yaptığı müzikle ''Yılın Dizi Müziği'' ödülünü alan Kıraç'a da ödülü MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı tarafından verildi.

RTGD JÜRİ ÖZEL ÖDÜLLERİ

Törende, RTGD Jüri Özel ödülleri de sahiplerini buldu. ''Yılın Kültür Sanat Ödülü'', Nebil Özgentürk. Hıncal Uluç, Sinan Çetin ve Sunay Akın'ın ''Yaşamdan Dakikalar'' programının oldu.

''Yılın Habercileri'' CNNTÜRK'teki ''Farkında mısınız?'' programını yapan gazetecilere, ''Yılın Belgeseli'' ödülü Serdar Akinan'ın SKYTÜRK'te yayınladığı ''Kan Uykusu'' adlı programa, ''Yılın Müzik Eğlence Programı'' ödülü TRT'de Özcan Deniz'in sunduğu ''İki Renk'' adlı yapıma, ''Jüri Teşvik Ödülü'' de Radyo Gazi'ye gitti.