BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.478,91
HABER /  POLİTİKA

Medya organlarına saldırıya hükümetten ilk tepki

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Hürriyet, Sabah, ATV gibi medya organlarına yapılan saldırıyı kınadı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kurtulmuş; "Son günlerde bazı basın organlarına yapılan son derece çirkin saldırıların varlığı hepimizi rahatsız ediyor. Hükümet olarak bunları telin ediyoruz. Bu olayların arkasındaki güçleri de kınadığımızı ifade ediyoruz" dedi.

KABA KUVVETLE ORTAYA KOYAMAZLAR

Basın organlarının her birisi demokrasinin ayrılmaz parçalardır. Basın organlarının da sorumlu olmaları lazım. Söyledikleri her söze, her cümleye, her görüntüye dikkat etmeleri, eyvallah bunlar basın organlarının sorumluluğu altındadır. Bu yayınlar karşısında memnun olmayabiliriz, memnun olmayan insanlar olabilir. Ama kaba kuvvetle, bir takım saldırılarla ortaya koyamazlar.

''BUNU TASVİP ETMEK MÜMKÜN DEĞİL''

Bunu tasvip etmek mümkün değildir. Medyaya yapılan bu saldırıları kabul etmiyoruz, asla müsamaha etmeyeceğimizi, ilgililer için de soruşturma açılacağını ifade etmek istiyoruz.

Herhangi bir siyasi partinin mensubunu, işleri benimsemiyor olabiliriz. Bunlara tepki koyabiliriz. Demokratik usuller içerisinde dile getirmek hepimizin hakkıdır. Ama bunları yaparken, siyasi partilere zarar vermek, oy alarak parlamentoya giren partilere zarar vermek kabul edilebilecek şeyler değildir.

page_hurriyete-saldiri-doner-kapi-ve-camlari-kiran-bir-grup-gazete-icine-girdi_335840451.20150909120310.jpg

O VEKİLE SORUŞTURMA OLACAK MI?

Kurtulmuş, bir gazetecinin ''Olaylarda katılımı sabit olan AK Partili milletvekili var, kendisi için soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?'' sorusuna da ''Bu partinin alacağı bir karardır. Parti nasıl karar alacak bunu göreceğiz'' yanıtını verdi.

MEDYAYA SALDIRI DIŞ BASINDA

Hürriyet Gazetesi dün gece ikinci kez, Sabah grubu ise taşlı saldırıya uğradı. Medya organlarına düzenlenen saldırılar büyük tepki aldı. Bu saldırılar dış basında da geniş yer buldu.

BBC:

İngiliz yayın kuruluşu BBC, İstanbul'daki hükümet yanlısı protestocuların yine Hürriyet gazetesinin binasına saldırdığına vurgu yaptı. BBC; "Öfkeli kalabalık, pazar günü de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir TV kanalındaki röportajının yanlış algılandığı gerekçesiyle gazeteye saldırıda bulunmuştu. Başbakan Davutoğlu, gazeteye saldırıları Twitter hesabından kınadı" diye yazdı.

AFP:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın taraftarlarının salı günü Türkiye'nin önde gelen gazetelerinden Hürriyet'e ikinci bir saldırı yaptığını yazan haber ajansı okuyucularına şunları iletti: "Türk bayrakları taşıyan yaklaşık 100 kişilik grup binanın içine girmeye çalışırken pencerelere taş fırlattılar.

Protestocular, gazetenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını yanlış duyurmakla suçlarken benzer bir saldırı pazar günü de yaşanmıştı."

AP:

Haberi,"Protestocular ikinci defa Hürriyet'e saldırdı" başlığı ile veren Associate Press, haberinde şunları yazdı: Türkiye'nin en etkili gazetesinin İstanbul'daki merkez binası ikinci kez saldırıya uğradı.

Salı akşamı meydana gelen saldırı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hürriyet gazetesine yönelik sözlü saldırıların tekrarlamasından sonra yaşandı.

Gazete, pazar günü internet baskısında Erdoğan'ın sözlerini haberleştirirken, bir hata yaptığını kabul etmişti.

Başlarında iktidar partisinden bir milletvekili bulunan 200 kadar Erdoğan destekçisi, gazetenin merkez binasına pazar akşamı da bir saldırı düzenlemişti.

Fransa 24:

Fransa TV kanalı, Hürriyet gazetesinin İstanbul'daki merkezinin bir grup tarafından taşlı saldırıya uğradığını yazarak gazetenin son 48 saat içinde iki defa benzer bir saldırıya maruz kaldığını yazdı.

Sputnik International :

"ABD, Türk yetkililerinden medyaya saldırılara cesaretlendirmeye izin vermeme çağrısı yaptı" başlığını kullanan Amerikan haber sitesi, Hürriyet gazetesine saldırının, gazetenin yazarlarından Ertuğrul Özkök'ün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan soruşturmanın arkasından geldiğini yazdı.

Breitbart News:

Uluslararası haber sitesi, AKP'nin taraftarlarının Türkiye'nin önde gelen gazetelerinden Hürriyet'e Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret edildiği iddiasıyla saldırdığını yazdı.

hurriyete-saldiri-iran-basininda-666877.jpeg

55ed390eac1fe32908152ddd.jpg

page_hurriyete-saldiri-doner-kapi-ve-camlari-kiran-bir-grup-gazete-icine-girdi_335840451.jpg