BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.428,53

Medya Derneği'nin yaptıkları çöp olmamalı!

Ekrem Dumanlı'nın "çekilme" kararıyla birlikte bugünden sonra ne çatı kalacak, ne de dernek. Kısa zamanda yapılan onca şey, yaşanan ayrılıklardan ötürü heba olacak!

Medya Derneği işlevini epey zamandır kaybetmişti. "Paralel" veya bir başka kulp, aynı sofrada oturanlar birbirine düşman olunca Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin alternatifi olarak kurulan Medya Derneği "düşman kardeşler"den oluşan bir çatıya dönüşmüştü. 

Ekrem Dumanlı'nın "çekilme" kararıyla birlikte bugünden sonra ne çatı kalacak, ne de dernek. Kısa zamanda yapılan onca şey, yaşanan ayrılıklardan ötürü heba olacak!

Yazık oldu!

Ekrem Dumanlı'nın kararı doğru!

Zira, aynı çatı altında olanlar, 17 Aralık sonrasında yüzyüze bakamayacak hale geldiler. Yapılan yayınlarla sabahtan akşama birbirlerine küfür edenlerin aynı ortamda paylaşacakları bir şeyi kalmadı çünkü. Özellikle iktidara yakın medyanın mensupları, en yakın arkadaşlarını "örgüt üyesi" olmakla suçladı.

Yalanlar birbiri ardına sıralandı. 

Yetmedi!

"Tetikçiler" destekli iftiralar aldı başını gitti!

Hal böyle olunca; ilk adım Ekrem Dumanlı'dan geldi.

Gerisi gelir!

Medya Derneği de böylece miadını doldurmuş olacak.

Ya da, dernek üye sayısı çok olan bir tarafa kalacak.


*

Kişiler kavgalar, iç çekişmeler, ya da 17 Aralık sonrası oluşan düşmanlık Medya Derneği'ne yansımasaydı keşke. Uluslararası konferanslar keşke o kavgalardan uzak devam etseydi. Yıllarca yaşlı bir grubun yönetiminde medyaya faydası olmayan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin alternatifi olarak kurulan Medya Derneği, yoluna devam etseydi keşke. 

Zor değil!

Herkes aynı düşüncede olmak zorunda değil!

İnternet Medyası Derneği'nde de farklı görüşler, farklı düşüncelerde olan yönetim kurulu üyeleri var. Çok sert tartışmalar yaşadığımız zamanlar elbette oluyor. Ama kimsenin aklına İMD'nin çatısı altında birbirine düşmanlık yapmak gelmiyor. 

Salih Memecan
'a burada çok iş düşüyor. İktidara yakın veya iktidara uzak  arkadaşlarını Medya Derneği çatısı altında tutabilme becerisini gösterebilmelidir. Medya Derneği, faydalı işler yaptı, yapmaya devam etmeli. Memecan, derneğin yönetim kurulu ile bir araya gelip, siyasetten uzak bir çalışma ortamı sağlamalıdır.

Aksi takdirde bugüne kadar yapılan her şey çöp olur!

Kişilere bir şey olmaz!

Ama medyanın kaybı büyük olur!