BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,68
ALTIN 2.522,41
HABER /  GÜNCEL

Medvedev'den flaş Türkiye imzası işte liste

RUSYA Türkiye'ye yaptırımları onayladı. Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev imzayı attı. Rusya yaptırım listesine portakaldan domatese kadar bir çok ürün girdi.

Abone ol

RUSYA savaş uçağının düşürülmesi nedeniyle Türkiye'ye yönelik yaptırımları karara bağladı.

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Su-24 uçağının düşürülmesi sebebiyle Türkiye'ye özel ticari-ekonomik tedbir getirilmesini öngören kararnameyi imzaladı.

TÜRKİYE'YE YAPTIRIM KARARLARI

*Türkiye'den alımı durdurulacak tarım ürünleri listesine portakal, mandalina, üzüm, kayısı, şeftali ve domates de girdi.

*Rusya ile Türkiye arasındaki düzenli havayolu uçuşlarında güvenlik önlemlerinin artırılması için Ulaşım Bakanlığı'nı görevlendirdi.

TÜRK ŞİRKETLERE SINIRLAMA

*Rusya Ekonomi Bakanlığı, Türk şirketlerinin faaliyetlerine sınırlama getirilecek iş ve hizmetlerin listesini 10 Aralık'a kadar hazırlamakla görevlendirildi.

*Türkiye ile ticari-ekonomik işbirliği alanında yürütülen hükümetler arası çalışmaların sonlandırılması talimatı verildi. Rusya ve Türkiye arasında 14 Mayıs 1992 tarihinde, Rus-Türk Hükümetler arası Karma Ekonomik Komisyonu (KEİK) kurulmuştu.

TIRLARIN İZİNLERİ İPTAL EDİLEBİLECEK

* Rusya Ulaşım Bakanlığı, Türk TIR'larına 2016 için verilen taşımacılık izinleri gerek görülmesi hâlinde iptal etme hakkına sahip olacak.

*Rus tüketici hakları ajansı Rospotrebhadzor, Türkiye'ye tur satışlarının durdurulması yönündeki karara uyulup uyulmadığını denetlemekten sorumlu olacak.

ORTAK YATIRIM FONLARI DURDURULDU

*Türkiye ile yeni yatırım ve ticaret anlaşmaları için yürütülen müzakereler durduruldu. Ortak yatırım fonu oluşturulması hazırlıklarına son verildi. 

*Rusya Bakanlar Kurulu’nun Türkiye’ye uygulanan ekonomik tedbirlerin Rus piyasasında enflasyona yol açmaması için tedbirler geliştireceği belirtildi. Bu çerçevede Rusya Sanayi Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, ürünlerin fiyatlarını takip edip gerekmesi halinde fiyat artışlarını önlemek ve ürün arzını artırmak için önlem alacak.