BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,70
ALTIN 2.495,55
HABER /  SPOR

Meduna taburcu oldu

V. Manisaspor-Galatasaray maçında kalp spazmı geçiren Meduna taburcu oldu

Abone ol

Vestel Manisaspor-Galatasaray maçının 81. dakikasında geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu hastaneye kaldırılan Meduna, taburcu oldu. Çek oyuncunun cerrahi müdahaleden sonra futbola dönebileceği belirtildi.

CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde Meduna'nın sağlık durumuyla ilgili basın toplantısı düzenlendi.

CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Lekili, Çek futbolcuya hastanedeki tüm gerekli müdahalelerin yapıldığını ve yaşama döndürülmesinin sağlandığını ifade etti.

Hastanenin Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hayrettin Şirin ise, oyuncunun kalbinin “yüzeysel kısmından geçmesi gereken damarlardan birinin kas içinden geçmesinin” olayı tetiklediğini kaydederek, yaptıkları müdahale ile “bu durumun rahatlatılmasını” sağladıklarını ifade etti.

Hayrettin Şirin, futbolcunun ileride futbol oynayabilmesi için mutlaka cerrahi bir operasyondan geçirilmesi gerektiğini kaydederek, “Meduna, cerrahi operasyondan geçmesi halinde futbola dönebilir. Bizim ortak görüşümüz budur. Hastanemiz bu operasyonu yapacak teknik kadro ve donanıma sahiptir. Bu konuda kararı futbolcuya ve ailesine bırakıyoruz” diye konuştu.

Meduna'ya anjiyo uygulayan kardiyoloji bölümü hekimlerinden Yrd. Doç. Dr. Özgür Bayturan, "Bu durumun karşılaşılma sıklığı yüzde 1'dir. Futbolcularda ise yüzde 4 oranında görülür. Biz üzerimize düşeni yaptık artık top cerrahide" dedi.

Vestel Manisaspor Sağlık Kurulu Başkanı Mustafa Gürcan ise, "Meduna'ya yönelik gerçekleştirilen tüm sağlık operasyonuyla ilgili hastanelerimize teşekkür ediyoruz. Futbolcumuzu dün olduğu gibi bugün de yalnız bırakmayı düşünmüyoruz. Onun arkasında Vestel Manisaspor gibi bir kuruluş vardır. Eğer mümkün olursa kendisinin bir an önce iyileşip aramıza katılmasını diliyoruz" diye konuştu.

MEDUNA

Çek oyuncu Michal Meduna, maçta bir anda kendini yerde bulduğunu, gözlerini hastanede açtığını belirterek, "Ne olduğunu ben de anlayamadım. Olduğum yere yığıldım. Doktorların ve sahadaki görevlilerin erken müdahalesi olmamış olsaydı, şimdi hayatta olmayacaktım. Bu zamandan sonra her ayın Ağustos ayında iki kez yaş günümü kutlayacağım. Cerrahi müdahale yapılması konusunda yeri ve zamanı ileriki zamanlarda değerlendireceğim. Şu anda sessizliğe ve yalnızlığa ihtiyacım var. Hepinize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Meduna'nın kız arkadaşı Zrala Markete ise, duygularını şu şekilde aktardı:
"Sahada maçı izliyordum. Bir an yere düşen birisini gördüm. Önce kim olduğunu anlayamadım. Meduna olduğu söylenince, ben de doğrudan ambulansa koştum. Şu anda onun sağlığından başka bir şey düşünmüyorum. Onu çok seviyorum. Benim için onun futbol oynamasından önce hayatta olması önemli."

Meduna'nın, takımının bu akşam yapacağı antrenmana izleyici olarak katılacağı öğrenildi.