BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.308,86
HABER /  DÜNYA

Medine'de kritik gelişme! Mescid-i Nebevi boşaltılıyor

Medine'de dünyanın en büyük camisi olan ve Hazreti Muhammed'in kabrinin bulunduğu Mescid-i Nebevi'de miting yapmaya hazırlanan İranlı hacıların eylemine karşı, Suudi polisi çok sıkı önlem alarak, Mescid-i Nebeviyi boşalttı.

Abone ol

Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde Kurban Bayramı'nın birinci günü Mina'da meydana gelen izdihamda 400 vatandaşını kaybettiğini açıklayan İran makamlarından Suudi yetkililere tepkiler sürerken, dün akşam Medine'de dünyanın en büyük camisi olan ve Hazreti Muhammed'in kabrinin bulunduğu Mescid-i Nebevi'de miting yapmaya hazırlanan İranlı hacıların eylemine karşı, Suudi polisi çok sıkı önlem alarak, Mescid-i Nebeviyi boşalttı.

Camide, Hz. Muhammed'in kabrinin bulunduğu alanla, sahabelerin de gömülü olduğu Cennet-ül Baki mezarlığının bulunduğu alan polis ablukası altına alındı.

Suudi polisi gruplar halinde Mescid-i Nebevi'ye gelen İranlıların bir araya gelmesini önlemek için cami içinde namaz kılanlar dışında avludaki herkesi dışarı çıkardı.

MATEM TOPLANTISI SONUÇLANDI

Cennet-ül Baki ile Ravza arasında toplanan bir grup İranlı matem toplantısı düzenlendi. Çember içerisine alınan İranlı grubun bir süre daha matemi sürdürdü. Ravza'daki Suud yönetimi olayı dikkatle takip etti. Matem toplantısı için toplanan grup olaysız dağıldı.