BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Medine imamına namaz sırasında saldırı

Medine'de Hz. Muhammed'in kabrinin bulunduğu Mescid'i Nebevi'nin imamı Ali Huzeyfi'ye sabah namazı sırasında saldırı yapıldı. O anlar kameralara böyle yansıdı.

Abone ol

Suudi Arabistan'ın Medine şehrinde Peygamber Efendimiz (sav)'in kabrinin bulunduğu Mescid-i Nebevi'de sabah namazı kılındığı sırada akli dengesinin bozuk olduğu belirtilen bir kişi tarafından İmam Ali Huzeyfi'ye saldırı girişimi gerçekleşti. Namazın ikinci rekatı sırasında bağırarak ön saflara koşan kişi imama birkaç metre kala oradaki güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirildi.

NAMAZA DEVAM ETTİ

Güvenlik kamerası görüntüleri yayınlanan şok olayda saldırgan, ön saflara doğru bağıra bağıra koşarak İmam Huzeyfi'yi hedef alıyor. Her namazda ön saflarda bulunan güvenlik görevlileri durumu fark edince saldırganı yakalıyor. Haber7'nin haberine göre; Kısa bir arbedenin ardından saldırgan polis merkezine götürülüyor. Saldırıyı fark eden İmam Huzeyfi ise kıraat sesini daha da yükselterek namazına devam ediyor.

SALDIRGAN PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRÜYOR

Olayla ilgili açıklama yapan Medine Emniyeti Basın Sözcüsü Fehd Bin Amir El Ganim, şahsın yüksek seslerle safları tek tek aştığını ve en ön safa ulaştığını, amacının İmam Huzeyfi'ye saldırmak olduğunu belirtti. Ganim, 40 yaşında olduğunu ifade ettiği saldırganın uzun süredir psikolojik tedavi gördüğünü söyledi.