BIST 9.133
DOLAR 32,37
EURO 35,04
ALTIN 2.326,89
HABER /  GÜNCEL

Meclisten Ali Kırcaya veto!

Meclis'te dün akşam Ali Kırca'yı çok ilgilendiren bir karar onaylanıyordu. Ancak Ak Partili vekiller isteği reddetti. İşte ayrıntılar...

Abone ol

CHP, 12 Mart ve 12 Eylül’de yargı kararı olmaksızın TSK’dan çıkarılan subayların, derece ve emekli maaşlarının Albay rütbesine yükseltilmesini istedi. Bu konudaki önerge, AKP oylarıyla reddedildi. Böylelikle Ali Kırca, Eşref Erdem, Sarp Kuray gibi isimler Albay olamadı. 

 ALİ KIRCA ORDUDAN NİYE ÇIKARILMIŞTI?
Ali Kırca'nın 1970 yılında Deniz Teğmen olduğu dönemde yayınladığı bir bildiri nedeniyle, ordu ile ilişkisi kesilmişti. Aralarında Kırca ve Sarp Kuray'ın da bulunduğu 69 subay bu dönemde TSK’dan çıkarılmıştı. Ankara eski Valisi Enver Kuray'ın oğlu olan deniz subayı Sarp Kuray da bu bildiri nedeniyle TSK’dan çıkarılmış ve daha sonra 16 Haziran adlı örgütü kurduğu gerekçesiyle hapse mahkum olmuştu.  
ALİ KIRCA ALBAY OLSUN

 AKP, ünlü anchormen Ali Kırca’ya Albay rütbesi vermedi. Sosyal Güvenlik yasa tasarısı görüşülürken, CHP’li Bülent Baratalı ve Rasim Çakır bir önerge vererek 12 Mart ve 12 Eylül gibi olağanüstü dönemlerde, yargı kararı olmaksızın silahlı kuvvetlerden resen emekliye sevk edilen subay ve astsubayların derecelerinin düzenlenmesi istendi. Bu durumdaki subayların derecelerinin ve emekli maaşlarının Albay rütbesine, Astsubayların ise kıdemli Başçavuş rütbesine eşitlenmesi istendi. Disiplinsizlik nedeniyle TSK’dan çıkarılanlar ise kapsam dışı bırakıldı.

EMEKLİ MAAŞI ALAMAYACAKLAR

Gazeteport'un haberine göre; önergeye hükümet karşı çıktı ve AKP oyları ile reddedildi. Böylelikle aralarında ünlü anchormen Ali Kırca, CHP Ankara milletvekili Eşref Erdem, Sarp Kuray gibi isimlerin de bulunduğu eski subayların, kıdemlerinin Albay rütbesine yükseltilip, emsalleri gibi bu kapsamda emekli maaşı almaları talebi reddedildi.