BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.423,51
HABER /  GÜNCEL

Meclis'teki taciz skandalına ceza geldi

TBMM'de bir personelin, temizlik görevlisini elle taciz ettiği iddiası üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı.

Abone ol
Meclis'teki taciz skandalıyla ilgili karar verildi. TBMM Başkanlığı, taciz olayına karıştığı iddia edilen personel için aylıktan kesme cezası verildiği ve personelin Milli Saraylara tayinin yapıldığı kaydedildi.

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Meclis'te taciz" olayına adı karışan personele aylıktan kesme cezası verildiğini ve ayrıca ilgili personelin mevcut idari görevine son verilerek Milli Saraylara (İstanbul'a) tayininin yapıldığı bildirildi.
 
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
 
Meclis'ten yapılan açıklamada, söz konusu haberlerde yer alan olayla ilgili olarak TBMM tarafından iki hukuk müşaviri muhakkik olarak görevlendirilerek soruşturma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, yapılan soruşturma neticesinde olaya adı karışan personele aylıktan kesme cezası verildiği ve ayrıca ilgili personelin mevcut idari görevine son verilerek Milli Saraylara (İstanbul'a) tayinin yapıldığı kaydedildi.
 
MECLİS'TEKİ TACİZ OLAYI
 
Yaşanan olayı Milliyet muhabiri Önder Yılmaz gündeme taşıdı. Meclis’te A.Ç. adlı birim sorumlusu, alt kademede taşeron olarak çalışan temizlik işçisi bir kadını, tuvaletleri temizlediği sırada elle taciz etti. Kadın, tacizi amirlerine anlatınca TBMM Başkanlığı derhal soruşturma açtı.