BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,24

Meclis’te 'vatan haini' ve 'alçak' kavgası

Meclis’te 'vatan haini' ve 'alçak' kavgası

TBMM’de Genel Kurul bütçe görüşmeleri gergin bir şekilde devam ediyor. 2018 Yılı Bütçesi'nin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde 'vatan haini' ve 'alçak' tartışması yaşandı.

Meclis’te 'vatan haini' ve 'alçak' kavgası

2018 Yılı Bütçesi'nin TBMM Genel Kurulu'nun dünkü görüşmelerinde 'Vatan Haini' ve 'Alçak' tartışması yaşandı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci konuşmasında, yazar Necip Fazıl Kısakürek’in bir yazısını hatırlatarak muhalefete 'Vatan Haini' benzetmesi yaptı. Bu sırada CHP sıralarında tepki geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Bakan Zeybekçi’den sözünü düzeltmesini istedi. Bakan Zeybekçi, "Düzeltilecek bir şey yok" dedi CHP’li Özkoç Bakan’a "Alçak" diye bağırdı. AK Parti sıralarından Milletvekilleri Özkoç’un üzerine yürüdü, AK Partili Hasan Turan’ı AK Partili Meclis İdare Amiri Ahmet Gündoğdu güçlükle durdurdu. Gerilimin büyümesini araya giren AK Parti ve CHP Milletvekilleri önledi. Oturumu yöneten Ahmet Aydın birleşime ara verdi.

Meclis’te 'vatan haini' ve 'alçak' kavgası

TBMM’de Genel Kurul bütçe görüşmeleri gergin bir şekilde devam ediyor. Ekonomi Bakanlığı bütçesi görüşmeleri sırasında Bakanlığı adına Kürsüye Çıkan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, konuşması sırasında Şair Necip Fazıl Kısakürek’in 16 Nisan 1976 yılında söylediğini iddia ettiği, "Bizdeki muhalefet iktidarı düşürmek için Vatanı bile düşürmeye razı" sözlerini ifade edince CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç tepki gösterdi. Karşılıklı söz atışmaları üzerine AKP Milletvekilleri CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un üzerine yürüdü. Kavganın çıkmasını diğer milletvekilleri önledi.